Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:40, 16 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ślicznie dziękuję! Ja w tym roku zaszalałam z tulipanami i hiacyntami. Jak mi nornice ich nie zjedzą, to trochę tego będzie.
Ten pierwszy to zimowit? Piękny!
Tulipana rococo też mam, ale u mojego płatków ma być zielona.
Buziaczki załączam

Tak te pierwsze to zimowity , pełne. Kupiłam trzy i trzy mam swoje to bedzie już ładna gromadka tylko nie mam dla nich ładnego miejsca , jutro bedzie problem gdzie je posadzic.U mnie nornice też grasują . strasznie zryły ogród. Cebulek tez pewnie ubędzie ale nie ma na nie rady, koty nie chcą wyłapywac.Rococo bardzo lubię ale one tylko przez rok cieszą , w tamtym roku miałam takie czerwono zielone i zielono-białe, inne tulipki sa nieco trwalsze . Pozdrawiam Haniu i milego dnia jutrzejszego życze.
malgorzata_s... 20:42, 16 paź 2013

Piękne zakupy.
Bogdzia 20:43, 16 paź 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, czytam od rana wszystkie posty
Ciekawa również jestem programu TV,
ale z zasady jestem w pełni przekonana,
że najlepszy program Ty kręcisz nam przez cały rok

Oj rozśmieszyłaś mnie Ula . Faktycznie ja sie tu produkowałam dosc intensywnie od dwóch lat -dziś własnie jest druga rocznica jak jestem na Ogrodowisku.Pewnie nawet zbyt intensywnie.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:48, 16 paź 2013

Agania napisał(a)
Bogdziu, bajeczne kolory jesieni u Ciebie, wielkość dojrzałych drzew potęguje ten efekt, możesz mi zdradzić, ile Twój ogród ma już lat? Szykują się emocje na TV, też czekam na emisję, nawet Ci napiszę, że nie mogę się już doczekać, i cebulowych sobie nie odpuściłaś. Ja pewnie się zbiorę do sadzenia dopiero w listopadzie jak już będzie śnieżyć i zrobi się wietrzna, przenikająca mrozem pogoda to polecę sadzić, tak już mam

Moge zdradzic , ma 13 lat. Oczywiście te duże buki już rosły na działce i maja więcej lat ale tylko one , na pozostałej części były sadzone kartofle kiedy ja kupiłam.Cebulowe już w tm roku posadziłam ale jak dziś pojechałam do Łodzi to przeciez nie mogłam wrócic z pustymi rękami.Zdyscyplinuj się i posadz wczesniej cebulki bo jak zaczniesz sadzic w taki ziąb o jakim piszesz to całą zimę będziesz chora. Jutro a najpóźniej w sobotę sadzenie , pogoda ma byc dobra , własnie mówili w tv.Pozdrówka.
Bogdzia 20:50, 16 paź 2013

eliza3 napisał(a)

Bardzo piękne zdjęcie, teraz mamy trochę szersze spojrzenie na Twój ogród
Pozdrawiam cieplutko, u nas cały dzień padało, ale deszcz potrzebny jesienią, więc się cieszę

No nawet całkiem szerokie to spojrzenie. U mnie nie padało ale była mgła i sie trochę skraplała na roślinach , dobre i to.W piątek ma padac , licze na ten deszcz. Pozdrawiam Elizko serdecznie.
Bogdzia 20:54, 16 paź 2013

GorAna napisał(a)

Protestuję, protestuję!!!...toż to konkurencja

Bogdziu panorama ogrodu przepiękna
Pozdrawiam

Konkurencja dozwolona i nawet podobno zdrowa a na serio to jeszcze wiele bym musiała kasy wydac by się z Tobą równac. Pewnie nawet taniej by było jechac znów do Holandii niż dorównac Tobie w ilości cebulek.Prawdę mówiąc pojęcia nie mam gdzie je posadze bo nigdzie juz nie mam miejsca poza małym paseczkiem ziemi gdzie jednak wyższe rośliny muszą byc.Pozdrawiam Aniu serdecznie.
Bogdzia 20:57, 16 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękne zakupy.

Przeczytałam co napisałaś i spojrzałam na avatarek i jest tak , jakbyś mówiła :,,Fajne zakupy to teraz sadz a ja rozparta w fotlu sobie popatrzę ja sie będziesz pocic"Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie.
monteverde 22:32, 16 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Dla Ciebie Aniu i również dla innych dzisiejsza zamglona panorama ogrodu. To zdjęcie jest połączeniem trzech innych które były robione z jednego miejsca, tak po prostu jak się gdzieś stanie i człowiek się rozgląda.Nowoczesne aparaty potrafią od razu łączyc taką panoramę , trzyma sie migawkę i obraca i aparat robi z tego jedno panoramiczne zdjecie.To zostało połączone w programie Photoscape.

wspaniale wyszło dziękuję
Madzenka 22:34, 16 paź 2013

Teraz będziesz zimowity sadzic?
jotka 22:46, 16 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Teraz będziesz zimowity sadzic?

no chyba za ciemno teraz

A tak w ogóle, to zazdraszczam tych pełnych zimowitów - cudne są