Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:35, 25 paź 2013

Urszulla napisał(a)
Ślicznie fotografujesz przyrodę

Ula szkoda tylko że juz niewiele do fotografowania. Pozdrówka śle.
Bogdzia 20:37, 25 paź 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu ... Jak zwykle fajowe zdjęcia ....

A ta biedronka ,to jeszcze nie w kożuchu ??

Buziaki na weekend ślę

Ciepło dziś było to zostawiła kożuch w szafie , ja zresztą też a teraz mam dreszcze byc może ona również. Miłego weekendu Elu.
Bogdzia 20:50, 25 paź 2013

elzbieta_g napisał(a)

Taki skromny kwiatek powojnika po bogatym w kwiaty lecie to troche mało ale dobre i to . Miłego weekendu Elu.
elzbieta_g 20:52, 25 paź 2013

o tej porze trzeba cieszyć się każdym kwiatkiempozdrawiam
Madzenka 21:02, 25 paź 2013

Czytam o torfie z castoramy. Kupiłam taki sam odkwaszony i była to naprawdę dobra ziemia ogrodnicza!!! Sama byłam zdziwiona....
Bogdzia 21:03, 25 paź 2013

elzbieta_g napisał(a)
o tej porze trzeba cieszyć się każdym kwiatkiempozdrawiam

Masz racje ale ja całe lato chorowałam i nigdzie nie wychodziłam to bardzo mi brakuje kwiatków .Za to liści mam mnóstwo .
paniprzyroda 21:03, 25 paź 2013

Bogdziu, to na pewno był mysikrólik, one mają czerwone lub pomarańczowe kreseczki na główkach, sprawdziłam. Szkoda, że nie mam jego zdjęcia, ale podnieść go musiałam szybko, a serduszko tak mu mocno biło, że chciałam go jak najszybciej przenieść w bezpieczne miejsce. Mogą u nas wyprowadzać lęgi, starych drzew iglastych w ogrodzie i naprzeciwko w lesie jest bardzo dużo. Teraz sobie przypominam, że wiosną i wczesnym latem słuchałam śpiewu maleńkich ptaszków, które siadały na czubku jodły przy dereniu i wcale się mnie nie bały. W pracy mam płytki z głosami ptaków, posłucham w wolnej chwili i porównam. Dzięki za wskazówkę. Mam nadzieję, że dreszczom się nie dasz, zdrówka życzę.
Bogdzia 21:05, 25 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Czytam o torfie z castoramy. Kupiłam taki sam odkwaszony i była to naprawdę dobra ziemia ogrodnicza!!! Sama byłam zdziwiona....

Marzenko tam jest podane ph 3,5--4,5 więc nie moze byc odkwaszony bo by miał wyższe ph. Wygląda ładnie ale jaki bedzie to sie okaze dopiero.
popcorn 21:07, 25 paź 2013

Bożenko, gorącej herbaty niech Ci M zrobi i pod kocyk

miłego weekendu!!
Bogdzia 21:08, 25 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, to na pewno był mysikrólik, one mają czerwone lub pomarańczowe kreseczki na główkach, sprawdziłam. Szkoda, że nie mam jego zdjęcia, ale podnieść go musiałam szybko, a serduszko tak mu mocno biło, że chciałam go jak najszybciej przenieść w bezpieczne miejsce. Mogą u nas wyprowadzać lęgi, starych drzew iglastych w ogrodzie i naprzeciwko w lesie jest bardzo dużo. Teraz sobie przypominam, że wiosną i wczesnym latem słuchałam śpiewu maleńkich ptaszków, które siadały na czubku jodły przy dereniu i wcale się mnie nie bały. W pracy mam płytki z głosami ptaków, posłucham w wolnej chwili i porównam. Dzięki za wskazówkę. Mam nadzieję, że dreszczom się nie dasz, zdrówka życzę.

To sa śliczne ptaszki i fajne przez to ze takie maleństwa. Dobrze ze mu sie nic nie stało. A deszczu sie nie boje , moje rh zawsze chętnie go przyjmą a ziemie mam przepuszczalną to nigdy kałuże nie stoja.Przed zimą to nawet dobrze jak roślinki sie napiją szczególnie te zimozielone.Miłego weekendu Mariolko.