Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:21, 02 lis 2013

Nie mam ciekawych zdjec więc tylko kolorowa winorośl i idę do Was.

Krys 20:33, 02 lis 2013

Bożenko czy spod azali wygrabiasz liści czy pozwalasz im tam gnic?
luiza_jakubo... 20:53, 02 lis 2013

Pozdrawiam.Walczymy z liśćmi.Już trzy przyczepy pojechały do lasu i dalej nie jest czysto.Nigdy nie spotkałam jętek, mimo "jeziora".Nie wiem jakie warunki muszą mieć do rozmnażania?
monteverde 21:00, 02 lis 2013

Bogdziu co podsadzasz pod rh i azalie? pozdrawiam
popcorn 21:04, 02 lis 2013

Cudnie czerwona ta winorośl! Moim zmarzły liście i od dawna nie ma żadnych.. pozdrawiam!!
elzbieta_g 21:17, 02 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Nie mam ciekawych zdjec więc tylko kolorowa winorośl i idę do Was.

piękny kolor aż razi po oczach pozdrawiam
Bogdzia 22:06, 02 lis 2013

Krys napisał(a)
Bożenko czy spod azali wygrabiasz liści czy pozwalasz im tam gnic?

Krysiu we wszystkich opracowaniach pisza zeby liście azalii zbierac i wyrzucac ze względu na maczniaka który je atakuje ale ja nie wyrabiam sie z pracą i nie jestem w stanie o wszystko zadbac i nie zbieram tych liści. Wydaje mi sie ze wielkiej krzywdy im nie robię bo liscie sie rozkładaja a mączniaka i tak wszystkie azalie pod koniec lata łapią.Pozdrawiam.
Bogdzia 22:12, 02 lis 2013

luiza_jakubowska napisał(a)
Pozdrawiam.Walczymy z liśćmi.Już trzy przyczepy pojechały do lasu i dalej nie jest czysto.Nigdy nie spotkałam jętek, mimo "jeziora".Nie wiem jakie warunki muszą mieć do rozmnażania?

Kasiu nie odpowiem Ci jakie warunki im porzebne , myślę ze poprostu ich nie zauwazyłaś a może tak jak jakis mój gosc wzięlaś za komary. Komary jednak nie latają tak gromadnie wiec jeśli zobaczysz rój ,,komarów" to bedą to ę. Myślę ze w przyszlym roku je zauwazysz jak teraz wiesz jak wyglądają. U Ciebie jest duzo cienia a one fruwaja w słoneczku , jestem pewna ze je zobaczysz.Zastanawiam się czy jest sens wywozic te liście , ja w moim lesie je zostawiam z pełną premedytacją bo chcę by sie tworzyła leśna gleba a bez liści nie będzie to mozliwe , no chyba ze zasypuja Ci grzadki i inne rośliny to wtedy faktycznie trzeba. Dzięki za piekne zdjecie Twoich brzóz. Miłej niedzieli.
Bogdzia 22:16, 02 lis 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu co podsadzasz pod rh i azalie? pozdrawiam

Ponieważ nie mam gdzie sadzic innych roślin to na ogół sadze pod rh wszystko co w danej chwili mam do posadzenia ale za kilka lat muszę z tym uciekac gdzieś indziej bo rh sie rozrastają. Najlepiej jednak wygladają podsadzone azaliami japońskimi ale to sprawia ze poza terminem kwitnienia rh nic już tam nie kwitnie.Mam też miejsca podsadzone hostami ale jak obgryza je slimaki to licho to wygląda.
Bogdzia 22:17, 02 lis 2013

popcarol napisał(a)
Cudnie czerwona ta winorośl! Moim zmarzły liście i od dawna nie ma żadnych.. pozdrawiam!!

Sama sie dziwię ze jeszcze te liście sie trzymają ale to dobrze bo jest troche koloru. Pozdrówka.