Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:21, 12 lis 2013

rozajerycha napisał(a)
Liczby stron powalające ...
Bogdziu śliczne jesienne zdjęcia ,muszę postarać się o więcej czasu i nadrobienie zaległości i oczywiście liczę na zimowe ptaszków podglądanie
Buziak wielki .Muszę kończyć Żal....

Ograniczam jak moge tą liczbe stron , coraz mniej jestem na forum. Ptaszki zaczeła pokazywac juz Ania , mnie natomiast wydaje sie ze juzwszyscy się ich naogladali i mają dosc, w końcu tylko te same gatunki sa każdego roku, nic nowego nie przylatuje, nie mówie nie , nie mówię tak zobaczymy .Wszystkiego dobrego Martuś zyczę.
Bogdzia 21:24, 12 lis 2013

kasiek napisał(a)
Azalie piękne, zaczynam uzupełniac ogród o te rośliny, w sumie mam ich teraz 6 - 3 wielkokwiatowe i 3 japońskie - mam nadzieję że zimę przetrwają (zwłaszcza te drugie i na wiosnę będą tak piekne jak Twoje

Kasiu u Ciebie rośliny w wielkiej ilości wiec jedne chronią drugie przed mrozami , myślę ze bez problemu wytrzymają , no chyba ze faktycznie bedzie zima stulecia jak zapowiadają Rosjanie.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:28, 12 lis 2013

monteverde napisał(a)
Ja swoje róże okopczykuję po pierwszych większych przymrozkach, Bogdziu czy można jeszcze azaliom podsypać kwaśnej ziemi? pozdrawiam

Aniu przymrozek ma byc już w tą noc przynajmniej u mnie , ja wolę obsypac dokad ziemia nie jest zmarznieta bo dokładniej okryje krzaki , potem już narzuca sie całymi bryłami. Pod azalie ziemię mozna teoretycznie podsypac ale ja bym nie sypala bo one nie lubią tak samo jak rh miec zasypanej szyjki korzeniowej a ewentualny niedobór kwaśnego składnika łatwiej uzupełnic na wiosnę podsypując nawozem do rh ktory nie podniesie poziomu ziemi wiec pod tym względem jest lepszy .
Bogdzia 21:29, 12 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No niestety nasi mężusie przy robocie zawsze troszkę muszą pomarudzić. Pozdrawiam serdecznie

Fakt tak już mają. Pozdrawiam Gosiu.
Bogdzia 21:31, 12 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)
jak to możliwe, że u Ciebie róże w takim kwitnącym stanie po moich tylko wspomnienie pozdrawiam cieplutko

U mnie róże kiepsko rosna ale jak widac teraz zebrało im się na kwitnienie ale tylko tym które rosną przy samym budynku chyba mają cieplej od innych.Również pozdrawiam.
monteverde 21:35, 12 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu przymrozek ma byc już w tą noc przynajmniej u mnie , ja wolę obsypac dokad ziemia nie jest zmarznieta bo dokładniej okryje krzaki , potem już narzuca sie całymi bryłami. Pod azalie ziemię mozna teoretycznie podsypac ale ja bym nie sypala bo one nie lubią tak samo jak rh miec zasypanej szyjki korzeniowej a ewentualny niedobór kwaśnego składnika łatwiej uzupełnic na wiosnę podsypując nawozem do rh ktory nie podniesie poziomu ziemi wiec pod tym względem jest lepszy .

Dzięki za wytłumaczenie ja kupilam 3 worki 50 l. ziemi uniwersalnej i trzymam w piwnicy w razie czego sypię bez obaw
Bogdzia 21:48, 12 lis 2013

monteverde napisał(a)

Dzięki za wytłumaczenie ja kupilam 3 worki 50 l. ziemi uniwersalnej i trzymam w piwnicy w razie czego sypię bez obaw

Ania dziś poszło 10 worków po 50l a jutro jade po nastepne, co rok jest z tą ziemią problem.No tak z piwnicy ziemia nie jest zmarznieta i sie lepiej nadaje.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.
monteverde 21:53, 12 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Ania dziś poszło 10 worków po 50l a jutro jade po nastepne, co rok jest z tą ziemią problem.No tak z piwnicy ziemia nie jest zmarznieta i sie lepiej nadaje.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.

No tak Ty masz ogród nie ogródeczek
aldonaz 22:03, 12 lis 2013

U Ciebie już mowa o wiośnie, jeszcze trochę trzeba poczekać. Niedługo staniesz się specjalistką od róż, tak długo u Ciebie kwitną. U mnie wszystko zaniedbane, może uda mi się przynajmniej okryć róże w sobotę. Pozdrawiam Bożenko
Gabriela 22:11, 12 lis 2013

Pracowicie spędzony czas na okrywaniu róż, a ja z tym jeszcze w lesie. Kupujesz Bogdziu ziemię do obsypywania? Ja zawsze przysypuję kompostem, albo nawet taką zwykłą ziemią z ogrodu.