Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:01, 15 lis 2013

asc napisał(a)
U mnie dziś słoneczko i przymrozek był..wszytko białe... ale nie zapowiadają większych mrozów.. róże maja jeszcze liście... Czy jak temperatuy są tylko lekko na minus to trzeba te róże kopczykować, czy można poczekać do niskich temperatur.. Boję sie by nie zaczęły z powrotem rosnąć, jak je opatulę..

Ja co rok pbsypuje po pierwszych przymrozkach i nigdy mi nie rosły , w tym roku pierwszy raz nie obsypałam bo pierwsze przymrozki były bardzo wcześnie ale może dlatego moje róże gorsze niż Wasze?Wszędzie czytałam ze róże wytrzymują temp do -5 stopni a potem już marzna ale ja specjalistką od róż nie jestem, nawet wprost przeciwnie, więc nie wiem ,U mnie dziś tez był ładny dzień.
Bogdzia 15:03, 15 lis 2013

irena_milek napisał(a)
A u mnie dziś powyżej zera i ładny dzień się zapowiada; podmarzły tylko jednoroczne, nazwy nie pamiętam, ale kocimiętka, tytoń i dzwonki nadal w kondycji

U mnie wszystko zniszczyły pierwsze przymrozki październikowe a teraz tylko raz był przymrozek ale delikatny.
Kasiek 16:13, 15 lis 2013

Bogdziu i u mnie zimno, mokro i paskudnie. Slonce sie schowalo ze chmury sniegowe...Taki czas, co zrobic...Za chwile juz Swieta a pozniej oczekiwanie na wiosenke Przeciez to tylko kilkanascie tygodni i znowu bedziemy podziwiac pierwsze krokusy Jutro lub w niedziele wybieram sie do lasu po galazki jodlowe, duzo ich lezy po ostatnim wyrebie, na szczescie nie musze kaleczyc drzew, pozbieram je z ziemii Bogdziu milego dnia zycze, spokojnego wieczoru i troszke sloneczka jutro.
Urszulla 16:39, 15 lis 2013

Bogdziu pozdrawiam
miał być nocny przymrozek, a u w nocy na plusie i deszcz
dzisiaj dzień minął mi w pracy,
jutro w ogrodzie
GorAna 16:43, 15 lis 2013

Bogdziu, pozdrawiam...miłego wieczoru życzę
Kondzio 16:55, 15 lis 2013

Macham hi hi hi
Bogdzia 20:02, 15 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu i u mnie zimno, mokro i paskudnie. Slonce sie schowalo ze chmury sniegowe...Taki czas, co zrobic...Za chwile juz Swieta a pozniej oczekiwanie na wiosenke Przeciez to tylko kilkanascie tygodni i znowu bedziemy podziwiac pierwsze krokusy Jutro lub w niedziele wybieram sie do lasu po galazki jodlowe, duzo ich lezy po ostatnim wyrebie, na szczescie nie musze kaleczyc drzew, pozbieram je z ziemii Bogdziu milego dnia zycze, spokojnego wieczoru i troszke sloneczka jutro.

Kasiu optymistka z Ciebie ale to dobrze bo optymistów zimą gwałtownie ubywa.Dobrze ze masz nacięte gałęzie w lesie, ja tez mam przygotowane ale ze swoich świerków obciete.No a świeta faktycznie bliziutko, tylko wiosna dla mnie jednak za daleko . Może jednak jakoś przeleci ten dłużący się czas a jak zakwitnie jakikolwiek ogrodowy pierwszy kwiatek to juz będzie fajnie.Miłego weekendu.
Bogdzia 20:05, 15 lis 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam
miał być nocny przymrozek, a u w nocy na plusie i deszcz
dzisiaj dzień minął mi w pracy,
jutro w ogrodzie

Dla mnie też zapowiadli przymrozek i też nie było.Musiałam dziś jechac po karmę dla rybek bo zima nie przychodzi i one nadal chcą jeśc a juz sie zapasy skończyły.Miłego weekendu życze.
Bogdzia 20:07, 15 lis 2013

GorAna napisał(a)
Bogdziu, pozdrawiam...miłego wieczoru życzę

Moje wieczory od dłuższego czasu sa miłe bo spędzane z Wami .Ty spędzasz je tak samo więc mam nadzieję ze też przyjemnie i oby nadal było przyjemnie. Pozdrówka.
Bogdzia 20:09, 15 lis 2013

Kondzio napisał(a)
Macham hi hi hi

Konrad odmachuje . Dawno u Ciebie nie byłam , mało ostatnio bywam na forum (w porównaniu z tym co było dawniej), zaraz do Ciebie zajrze ale pewnie nic już w ogrodzie nie robisz bo juz jednak za zimno na dłuższe prace. Pozdrówka.