Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

jotka 09:33, 17 lis 2013

Jakie to miłe uczucie czytać, że sójka siedzi na świerku inwersie i wiedzieć w którym miejscu ten świerk rośnie Sójka pięknie uchwycona. Wygląda jakby świadoma była, że jest obiektem zainteresowania, tylko nie chciała tego dać poznać po sobie
Potwierdzam, ze kiedyś 1 listopada był dniem przełomowym jeśli chodzi o porę roku i zima dobrze o tym wiedziała.
Bogdziu niech Ci słoneczko świeci nie tylko jeżówkowe. U mnie pochmurno i deszczowo
Madzenka 10:31, 17 lis 2013

Sójki u mnie w ogrodzie jeszcze nie było...
Pozdrawiam
paniprzyroda 10:55, 17 lis 2013

Pozdrawiam, może prognozy się sprawdzą i zaświeci dziś słoneczko. Tegoroczne jeżówki jeszcze ładnie kwitną, Ania ma rację, że tak zachowują się młode sadzonki, bo stare już dawno przekwitły. A sójki już też zaglądają do ogrodu, dwie pary, ale to są stałe rezydentki. Latem kąpią się w oczku, a zimą rządzą w ptasich stołówkach. Ale takich zdjęć jak Twoje, to nie potrafię zrobić, pewnie i sprzęt nie ten. Za to z przyjemnością pooglądam zdjęcia ptaszków u Ciebie.
Bogdzia 12:05, 17 lis 2013

monteverde napisał(a)

Bogdziu Twój aparat jest "wypasiony" to i zdjęcia są super a te jeżówki są piękne, nie mam takich bardzo dziękuję

Aniu mój aparat to już bardzo stary typ , do kupienia jedynie na allegro bo nawet fabryki już ich nie produkują.Ja go lubię i za nic nie mogę się zdecydowac na nowy bo wypadałoby kupic lustrzankę a zminy obiektywów mnie nie bawią i ciągle czytam co nowego na rynku i na nic sie nie moge zdecydowac. Zaraz komunia wnusia to tez trzeba się aparatom przyjrzec.Pozdrówka.
Bogdzia 12:09, 17 lis 2013

Rench napisał(a)

Tajemniczy ogród, sójki ustawiają się lepszym profilem,jeżówki kwitną w najlepsze,a Ty nażekasz że nie masz co focić
Pozdrawiam Bogdziu

Lichutko z tymi zdjęciami teraz. Zawsze można coś pokazac ale co to za zdjecia o tej porze roku??? Jedynie zapowiedz wiosennych kwiatów cieszy np pąki azalii.

Bogdzia 12:13, 17 lis 2013

gierczusia napisał(a)
Aleź piękna ta sójka ... Muszę się wreszcie zmobilizować i kupić coś do aparatu totograficznego podobnego bardziej niz tablet.

Buziam Bogdziu ... Nigdy nie mam dość Twoich zdjęć

Prawdę mówiąc to już każdy listek obfotografowałam i całkiem nie wiem co jeszcze by można sfotografowac. Nudą wieje.To zobacz jakie wielkie mam krokusy, zimą na pewno zmarzną.Nie odkrywałam ich spod liści zeby swiatła nie miały a one i tak wyrosły.

Bogdzia 12:16, 17 lis 2013

asc napisał(a)
Jeżówka kwitnie bo to nowa.. jak się zadomowi to o tej porze będzie tylko pokarmem dla szczygiełków. U mnie ptaki niektóre jeżówki ogołociły do zera...

A Zbysiowi mus dać nowe jeżówki.. Coś sie trefne trafiły

Masz racje Aniu że tylko w tym roku tak bedzie kwitła a na przyszłyy oby tylko była bo bardzo czesto te sadzone jesienia na wiosnę są nieobecne.U mnie też jeżówki objedzone ale nie całkiem sporo nasion jeszcze zostało.Na razie sporo jest jedzenia. Pozdrówka.
Bogdzia 12:20, 17 lis 2013

jotka napisał(a)
Jakie to miłe uczucie czytać, że sójka siedzi na świerku inwersie i wiedzieć w którym miejscu ten świerk rośnie Sójka pięknie uchwycona. Wygląda jakby świadoma była, że jest obiektem zainteresowania, tylko nie chciała tego dać poznać po sobie
Potwierdzam, ze kiedyś 1 listopada był dniem przełomowym jeśli chodzi o porę roku i zima dobrze o tym wiedziała.
Bogdziu niech Ci słoneczko świeci nie tylko jeżówkowe. U mnie pochmurno i deszczowo

Ja dlatego napisałam że siedzi na inversie zeby ja można było umiejscowic jak ktoś zna mój ogród.Słoneczko nie swieci ale nie jest źle. Przegląd ogrodu zrobiony i inne słoneczka sfotografowane.

agniecha973 12:21, 17 lis 2013

Ale Ci te wiosenne wyskoczyły! Szkoda, bo jednak jest duża szansa, że zima jednak przyjdzie. Ostatnie lata przesuwa się zawsze na styczeń-luty i ciągnie się jak flaki z olejem przez cały prawie marzec. Ale cóż na to można poradzić...
Bogdzia 12:21, 17 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Sójki u mnie w ogrodzie jeszcze nie było...
Pozdrawiam

To Ci choc na zdjeciu podeślę , ale zdjecie nie jest dzisiejsze.