Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

alinak 21:33, 18 lis 2013

Bożenka TY chcesz koty dusić . to my cię za przykład miłośniczki mamy a ty się w Cejrowskiego bawisz a gdzie poprawność polityczna ......
ja to co innego , bo kreta to własnoręcznie ........ale humanitarnym sposobem ..w łeb .

u mnie też cebule czosnków już na 15 cm. ale przecie zima to ten pęd wymrozi a na wiosnę wzejdą nowe.

kwiaty azali na wiosnę to wcale nie gorsze od RH . a te pomarańczowe maja obłędny zapach .
ale czad ja u ciebie a ty u mnie . hakone już się nie przejmuję . w ogóle już ogrodem się tak bardzo nie przejmuję ...niech sobie rośnie . nie wszystko musi wyglądać jak w katalogu . rośliny też mają gorsze i lepsze lata . już to zauważyłam
Joku 21:39, 18 lis 2013

Bodziu, wspominałaś kiedyś u mnie że są rododendrony, które znoszą brak cienia (tego u mnie póki co mało). Miałaś na myśli jakuszimańskie?
Bogdzia 21:40, 18 lis 2013

alinak napisał(a)
Bożenka TY chcesz koty dusić . to my cię za przykład miłośniczki mamy a ty się w Cejrowskiego bawisz a gdzie poprawność polityczna ......
ja to co innego , bo kreta to własnoręcznie ........ale humanitarnym sposobem ..w łeb .

u mnie też cebule czosnków już na 15 cm. ale przecie zima to ten pęd wymrozi a na wiosnę wzejdą nowe.

kwiaty azali na wiosnę to wcale nie gorsze od RH . a te pomarańczowe maja obłędny zapach .

Żebyś Ty zobaczyła jak mam zasrany trawnik jak stopnieje śnieg to byś zrozumiała dlaczego mam kotów dosyc. Wiadomo ze sie pozłoszczę ale nie uduszę bo ja nie taka zresztą one by sie złapac nie dały bo to dzikie koty , do człowieka nie podejda.
Jeśli chodzi o czosnki to wątpię zeby na wiosnę znów wyrosły , u mnie wszystko co wyrosło w inne lata to zmarzło i było na straty.
Joku 21:41, 18 lis 2013

Zapomniałam dodać o kotach. Doskonale rozumiem twoje uczucia, w poprzednim miejscu miałam tę samą wątpliwą przyjemność. I tak samo jak ty ich nie cierpiałam. Teraz mam jednego zaprzyjaźnionego
Bogdzia 21:42, 18 lis 2013

Joku napisał(a)
Bodziu, wspominałaś kiedyś u mnie że są rododendrony, które znoszą brak cienia (tego u mnie póki co mało). Miałaś na myśli jakuszimańskie?[/quote

Nie tylko , najlepsze sa tzw fińskie czyli Haaga , Helsinki University czy Peter Tigerstedt ale również bardzo dobre to Rosseum Elegans i Album Novum, Franceska i inne jeszcze.
elzbieta_g 21:42, 18 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

A masz zdjecie tej pomarańczowej? Jasny fiolet to najpredzej Catawbiense Grandiflorum.

no nie ma kurcze i teraz żałuje ... od września dopiero jestem tutaj a przed tem to częściej dzieciakom robiłam fotki niż roślinkom obiecuję poprawę
Bogdzia 21:44, 18 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)

no nie ma kurcze i teraz żałuje ... od września dopiero jestem tutaj a przed tem to częściej dzieciakom robiłam fotki niż roślinkom obiecuję poprawę

Zrobisz wiosną to obejrzymy.
Bogdzia 21:46, 18 lis 2013

Joku napisał(a)
Zapomniałam dodać o kotach. Doskonale rozumiem twoje uczucia, w poprzednim miejscu miałam tę samą wątpliwą przyjemność. I tak samo jak ty ich nie cierpiałam. Teraz mam jednego zaprzyjaźnionego

Jak bylismy sami w okolicy to je karmiliśmy ale poniewaz polowały na ptaki to umówiłam sie z sasiadem ze on karmi koty a ja ptaki ale one i tak przychodza.Latem jeszcze da sie wytrzymac bo nie lubią jak my jesteśmy ale zima robią co chcą.
agata19762 22:54, 18 lis 2013

Bogdziu do mnie też sójki zaglądają i to często

prymulki i róże też kwitną na przekór całemu światu ...
przynajmniej cieszą w ogrodzie

czy powinno się owijać rodki na zimę ???

kupiłam w biedronce otulinę i myślałam je owinąć,
azalie podobno nie trzeba ...

pozdrówka zostawiam
kasiula79 06:36, 19 lis 2013

Bogdziu czy rh Nova Zembla od południowej strony da radę?

pozdrawiam Cię serdecznie