Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:18, 05 gru 2013

Kindzia napisał(a)
Że te ptaszki to sójki (mieszka u nas taka parka), to też od Ciebie Bogdziu się nauczyłam...
Jak Ty im zdjęcia robisz, one takie płochliwe. Chyba, że ja taka niezdara jestem i chodzę jak czołg...Jeszcze nie zrobiłam im ostrego zdjęcia

Kasiu głównie robię przez okno zima 9najwieksze ilości) a jeśli na ogrodzie to siadam koło jeziorka czy kaskady i siedze dośc długo zeby przestały sie bac. jak przylecą to nie wstaje tylko wolnym ruchem podnoszę aparat i z tego samego miejsca robie , konieczny do tego jest zoom bo inaczej na zdjęciach bedą bardzo małe. Tak ze aparat też musi byc odpowiedni. Bieganie za ptakami jest bez sensu .
Bogdzia 16:23, 05 gru 2013

Margarete napisał(a)
Witaj Bogdziu,
u mnie sójek tez duzo, to były jedne z pierwszych gatunków ptasich (poza wróblami które znałam wczesniej) jakie nauczyłam sie rozpoznowac odkąd zamieszkałam w nowym domu pod lasem....a było to dokładnie w grudniu 1999... a więc w poprzednim stuleciu...

A twoje fotki sliczne i takie ostre. U mnie sumak jest bardziej bordowy niż czerwony, ale i tak go lubię, mimo że rzeczywiście agresywny, rozłazi sie po ogrodzie.....cos za cos.

U nas zawsze na Mikołaja dzieci dostaja słodycze albo drobnostki a zasadniczy prezent Mikołaj przynosi w Wigilie i albo daje osobiście... albo zostawia pod choinką. Te drobiazgi na 6 grudnia to Mikołaj wkłada do buta. Synus mój zawsze czyscił dokładnie swoje buty 5 grudnia wieczorem i dopiero ustawiał je przy drzwiach, kombinował zawsze tylko które buty postawic czy kozaki czy może kalosze bo większe i wyższe A potem jako nastolatek dostawał do buta drobne pieniązki od Mikołaja na 6 grudnia.

Teraz naszej wnusi też tak organizujemy prezenty z tym że moja synowa wnosi kolejna nowa tradycje - w jej domu na opolśszczyźnie od Mikołaja były prezenty 6 grudnia a na Wigilie od Dzieciątka....

Zostawiam pozdrowienia !
p.s. tez sie boje tego załamania pogody...........

Małgos pięknie opisałaś zwyczaje prezentowe .Ja o swoich pisałam już wcześniej więc nie bede sie powtarzac.A w domku pod lasem zamieszkałam kilka mieięcy po Tobie bo w kwietniu 2000r. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 16:24, 05 gru 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Czytam,oglądam...i pozdrawiam.

Miło Cię widziec Bogusiu . Byłam u Ciebie wczoraj i widziałam zdjecia chyba z wyjazdu ??? bo nie znam tej nazwy która tam była. Dziś zajrzę i zostawie slad.Pozdrawiam.
malgorzata_s... 16:26, 05 gru 2013

Ta sikora co prawda dla Ani ale ja tyz obejrzałam Ona chyba celowo wpasowala się kolorystycznie w otoczenie spryciula Pozdrawiam serdecznie
bogumila 16:38, 05 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Miło Cię widziec Bogusiu . Byłam u Ciebie wczoraj i widziałam zdjecia chyba z wyjazdu ??? bo nie znam tej nazwy która tam była. Dziś zajrzę i zostawie slad.Pozdrawiam.
Bogdziu to nadmorska dzielnica Gdyni.Miło,że do mnie zaglądasz.
Bogdzia 16:46, 05 gru 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Bogdziu to nadmorska dzielnica Gdyni.Miło,że do mnie zaglądasz.

Nie znam Gdyni , nigdy nie byłam wiec nie wiedziałam. Oczywiscie ze zaglądam choc nie zawsze piszę.
Bogdzia 16:47, 05 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ta sikora co prawda dla Ani ale ja tyz obejrzałam Ona chyba celowo wpasowala się kolorystycznie w otoczenie spryciula Pozdrawiam serdecznie

Naraziłam się Ani więc musiałam sie poprawic ale po kryjomu mozna zerkac. Pozdrówka Małgosiu.
dominika_rew 18:01, 05 gru 2013

Wpadłam w odwiedzinki piękne ptaszki..ja nigdy nie zrobiłam im tak ładnych zdjęć. pozdrowienia
gierczusia 18:51, 05 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Kasiu głównie robię przez okno zima 9najwieksze ilości) a jeśli na ogrodzie to siadam koło jeziorka czy kaskady i siedze dośc długo zeby przestały sie bac. jak przylecą to nie wstaje tylko wolnym ruchem podnoszę aparat i z tego samego miejsca robie , konieczny do tego jest zoom bo inaczej na zdjęciach bedą bardzo małe. Tak ze aparat też musi byc odpowiedni. Bieganie za ptakami jest bez sensu .

Aaaaaa ... To już teraz wiem ... Tylko czy ja nie zamarznę na smierć na tym tarasie zanim te ptice przylecą ??... Albo mnie szef z roboty wywali jak noe przyjdę na czas

Buziam Bogdziu
Bogdzia 20:59, 05 gru 2013

dominika_rew napisał(a)
Wpadłam w odwiedzinki piękne ptaszki..ja nigdy nie zrobiłam im tak ładnych zdjęć. pozdrowienia

Czyli wszystko jeszcze przed Tobą . Jeśli masz aparat z dużym zoomem albo lustrzenę z odpowiednim obiektywem to nie bedzie to trudne.Pozdrawiam serdecznie.