Dziękuję Bogdziu za powtórną wizytę, stwierdzam, że głąb jestem, jak można nie poznać wróbla?! Ale zawsze jak je widzę z daleka wydają mi się takie grubaśne, okrągłe, takie kuleczki po prostu A że żółte dzioby mają to bym w życiu nie powiedziała! Dzięki raz jeszcze
Dziękuję Bogdziu za powtórną wizytę, stwierdzam, że głąb jestem, jak można nie poznać wróbla?! Ale zawsze jak je widzę z daleka wydają mi się takie grubaśne, okrągłe, takie kuleczki po prostu A że żółte dzioby mają to bym w życiu nie powiedziała! Dzięki raz jeszcze
żółte dzioby maja młode.Zimą będą grubsze bo jak jest mróz to stroszą piórka żeby miec grubszą warstwę ochronną przed mrozem.
Może się przynajmniej tej zimy nauczę rozpoznawać różne ptaki?
A masz blisko park albo las żeby miały skąd przylatywac różne gatunki? Na przedwiośniu przylatuje sporo ptaków wracających z cieplejszych stref i wtedy można ciekawe zobaczyc.
Bogdziu, ta ściana lasu za Twoim ogrodem jest imponująca. I to nie tylko jesienią
Dwa rzędy tych buków są jeszcze na terenie mojego ogrodu więc i tło jest moje.Uwielbiam je szczególnie wiosną jak jest młodziutka zieleń, jesienią jak sie przebarwiają i latem jak jest wiatr i kołysze gałęziami jak na morzu i zima jeśli jest mocny wiatr który z jednej strony robi białe pnie. Wtedy tez są prześliczne. Te zimowe wyglądają jak grafiki a nie zdjecia.Ach i jeszcze zimą jak jest szron.Czyli wogóle sa prześliczne. Ale sie nachwaliłam swoich buków.