Agacia
20:17, 13 sie 2018

Cześć!
Ogromnie mi miło, choć z pewną nieśmiałością, zaprosić Was do Naszego Ogrodu (który pielę oczywiście w ogrodniczkach
). To jeszcze niemowlę, raczkujące, nie ma jeszcze roku. Większość nasadzeń zrobiliśmy jesienią 2017 r. Prace wstępne zaczęły się kilka miesięcy wcześniej. Do tej pory wyznaczyłam sobie ogólny plan ogrodu i z grubsza podzieliłam przestrzeń, ale nie robimy wszystkiego na raz. Nie obyło się także bez paru spektakularnych wtop... ale o tym innym razem. Dziś pokażę Wam tą niewielką część, którą do tej pory ogarnęliśmy.
Cechą charakterystyczną ogrodu jest to, że jest to po prostu kawałek sosnowego lasu. Z suchą, kwaśną, piaszczystą ziemią, okresowo przykrywaną igliwiem. Najlepiej tu rośnie szczaw
Już wiem, że łatwo nie będzie, ale cóż, ja po prostu lubię patrzeć na sosny. Las sosnowy ma wiele zalet. Największą jest zdrowy mikroklimat, który tworzą te drzewa. Cień, który dają. Ptaki które przyciągają. Sosny pięknie wyglądają wiosną i równie pięknie zimą. No i te wszystkie grzyby i poziomki... A wśród nich być może uda mi się przemycić coś jeszcze... Zapraszam 
Ogromnie mi miło, choć z pewną nieśmiałością, zaprosić Was do Naszego Ogrodu (który pielę oczywiście w ogrodniczkach

Cechą charakterystyczną ogrodu jest to, że jest to po prostu kawałek sosnowego lasu. Z suchą, kwaśną, piaszczystą ziemią, okresowo przykrywaną igliwiem. Najlepiej tu rośnie szczaw