Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:42, 20 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Piękna piwonia

Okaże sie w kwitnieniu. Ma jeden pąk i powinnam go oberwac ale przecież musze zobaczyc czy kolor będzie sie zgadzał. Bartyzellę i pozostałe roślinki z Rozarium będe miała we wtorek.
Kasya 19:46, 20 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Kosic mozna dopiero jak zaschna liscie czyli w czerwcu , jest to dosc uciążliwe bo trawa do tego czasu wysoko wyrasta.

Ale dodatkowo ta forma terenu... Te górki...ale efekt super
Bogdzia 19:46, 20 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Czekam teraz na przylaszczki i anemony u Ciebie . A potem nie będę mogła sie doczekać rh i piwoni drzewiastych. Masz juz ich niezłą kolekcje. Ciekawe ile masz piwoni?

Marzenko piwoni mam kilka ale kwitną tylko trzy. Jeszcze jedna zakwitła tylko raz i więcej nie chce . Dla mnie to trudne rosliny ale sa tak piekne ze nadal próbuje.

Bogdzia 19:47, 20 mar 2015

Kasya napisał(a)

Ale dodatkowo ta forma terenu... Te górki...ale efekt super

A zdjecie zrobiłas? Myśleze fajnie to wygladało bo wszystko na wzniesieniach jest bardziej widoczne.
Bogdzia 19:49, 20 mar 2015

Kindzia napisał(a)
U nas przymroziło trochę w nocy...mam nadzieję, że moim rozkopczykowanym różom nie zaszkodzi.

Słoneczko od rana świeci Miłego weekendu Bogdziu

Nie było az tak źle zeby miało różom zaszkodzic ale moje jeszcze w kopcach , juz sie nauczyłam żeby sie nie spieszyc.
Bogdzia 19:50, 20 mar 2015

Nikita napisał(a)
Bogdzia, wpadłam na momencik zobaczyć co u ciebie.
Przepiękna krokusowa wiosna u ciebie...u mnie jeszcze krokusy nie dokońca pokazały na co je stać...część w pąkach pochowana.
A i piwonia śliczna...ciekawe czy naprawdę taki kolor będzie miała?
Pozdrawiam wiosennie i buziaki zostawiam

Magda u mnie tez jeszcze niektóre w pąkach , te wielkokwiatowe a te małe już przekwitają albo mróz je załatwia pomału.A co z nawozem???Bedzie czy zrezygnowałas?
Bogdzia 19:53, 20 mar 2015

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, a ja wycięłam przylaszczkom liście by były brzydkie i teraz się martwię czy zrobiłam dobrze. Czekam na nie co rok, bo je tak lubię. Marzą mi się takie odmianowe, różowe lub białe. Śliczne kwiatki.

Ja nie wyciełam bo soe boje że zmarzna u mnie jest jednak bardzo zimno . To ze nie wyciełam to tez moje doświadczenie bo im i ciemiernikom jak wczesnie wycinałam to niestety marzły. Powiem Ci ze też miałam chęc na różne kolory ale kiedys jak kwitły popatrzyłam ze jest tak pięknie niebiesko i pomysłałam ze lepiej nie robic mieszanki , no chyba żeby w innym miejscu ale u mnie takiego miejsca juz brak.
Bogdzia 19:55, 20 mar 2015

kasiek napisał(a)
Cudna piwonia - duzo kosztowała?

30zł bez 1 gr tyle samo co jedna cebulka lilii martagon. Ta piwonia tez maleńka ale nigdy dotąd nie spotkałam w sprzedazy dużych krzaków.
ana_art 21:05, 20 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Kosic mozna dopiero jak zaschna liscie czyli w czerwcu , jest to dosc uciążliwe bo trawa do tego czasu wysoko wyrasta.
a wiesz że ja mam kilka krokusów które rosną w trawniku, bo kiedyś tu była rabata i się zawieruszyły. To taka najwcześniejsza zwykła odmiana i normalnie kosze trawnik a one co roku się pojawiaja w tym miejscu. Być może gdyby to były inne krokusy to by się zachowywały inaczej, nie wiem
Bożenko napisałam u siebie ale napiszę również i u Ciebie że chyba opanowałam rh oberwałam co było zaatakowane, opryskałam według przepisu i póki co nowych zmian nie widać
EPODLAS 21:53, 20 mar 2015

Bodziu, dzięki za wyjaśnienie o przylaszczkach. Jak pojadę to zobaczę, a jak zmarnowałam to trudno, ale szkoda.