Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:25, 03 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
Bożenko cudny poranek miałaś a sójka prześliczna. Tak często nie dostrzegamy ptaków, ich piękna i delikatności....

Ptaszki są fajne , wesołe i wprowadzają do ogrodu życie szczególnie zimą , trzeba to docenic i im pomóc a najbardziej samemu się korzysta bo obserwowanie ich to wspaniałe zajęcie.
Madzenka 20:27, 03 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

No i znów chciałm pójść na łatwiznę.... Nie mam karmika na nasiona tylko taki do nadziewania....

Marzenko karmnik mam nadzieję kupisz a na razie jeśli nie ma u Ciebie kotów to na byle jakiej misce czy pieńku słonecznika im nasyp.

Własnie tak sobie pomyślałam. Nie ma u mnie kotów bo Tytus skutecznie je odstrasza od naszego ogrodu. Nasypię im ziaren
Madzenka 20:27, 03 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko cudny poranek miałaś a sójka prześliczna. Tak często nie dostrzegamy ptaków, ich piękna i delikatności....

Ptaszki są fajne , wesołe i wprowadzają do ogrodu życie szczególnie zimą , trzeba to docenic i im pomóc a najbardziej samemu się korzysta bo obserwowanie ich to wspaniałe zajęcie.

U mnie szaleją sikorki. Gdy je słyszę rano od razu poprawia mi się humor
Bogdzia 20:35, 03 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

U mnie szaleją sikorki. Gdy je słyszę rano od razu poprawia mi się humor

Tyle lat je karmię i robię im zdjecia a w każdej wolnej chwili i tak podchodzę do okna by na nie popatrzec. To fajna rozrywka dla nas.
jotka 22:15, 03 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

I do tego zdjęcia przypomniał mi się wierszyk :Brzechwy "Wybiera się sójka za morze ...."

Tak to jej zastanawianie można by tak zinterpretowac.No i jest gotowy wierszyk do zdjecia , nawet układac nie trzeba. Pozdrawiam Jolu.

Bogdziu, przypomniałam sobie wierszyk o sójce w całości. Toż ona całe Ogrodowisko obleciała!
Zaczęła ode mnie
Cytuje stosowny fragment

"Odwiedziła najpierw Szczecin,
Bo tam miała dwoje dzieci,
W Kielcach była dwa tygodnie,
..."

Brzechwa to był przewidujący ...
weronika77 23:28, 03 lis 2012

Podobnie u nas wstaje dzień.I znów mówię, Dobranoc.
Bogdzia 09:33, 04 lis 2012

jotka napisał(a)

I do tego zdjęcia przypomniał mi się wierszyk :Brzechwy "Wybiera się sójka za morze ...."

Tak to jej zastanawianie można by tak zinterpretowac.No i jest gotowy wierszyk do zdjecia , nawet układac nie trzeba. Pozdrawiam Jolu.

Bogdziu, przypomniałam sobie wierszyk o sójce w całości. Toż ona całe Ogrodowisko obleciała!
Zaczęła ode mnie
Cytuje stosowny fragment

"Odwiedziła najpierw Szczecin,
Bo tam miała dwoje dzieci,
W Kielcach była dwa tygodnie,
..."

Brzechwa to był przewidujący ...

Masz racje . u mnie w Łodzi też była , rzeczywiście ogrodowiskowa sójka.Na wiosnę trzeba będzie objechac jej trasę i wszystkich odwiedzic.Ale fajnie by było. Pozdrawiam Jolu.
Bogdzia 09:34, 04 lis 2012

weronika77 napisał(a)
Podobnie u nas wstaje dzień.I znów mówię, Dobranoc.

Weroniko mieszkamy dosc blisko siebie to i chmurki widzimy te same.
Madzenka 12:49, 04 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

No i znów chciałm pójść na łatwiznę.... Nie mam karmika na nasiona tylko taki do nadziewania....

Marzenko karmnik mam nadzieję kupisz a na razie jeśli nie ma u Ciebie kotów to na byle jakiej misce czy pieńku słonecznika im nasyp.

Bożenko nasypalam na podstawkę słonecznika i siemienia lnianego. Stoi sobie na wędzarni przy oknie kuchennym. Nieśmiało sikorki przychodzą na obiadek. Na razie ich nie fotografują niech się oswoją
U mnie ptaki wyjadają coś z kory??? Czy znajdują jakieś nasiona???? Najczęściej sikorki przylatują w jedno miejsce. Czym mogą się żywić przy miskantach, wiśniach pissardi i grabach?
Bogdzia 13:26, 04 lis 2012

Na zimę mnóstwo owadów tam się ukrywa i składaja jaja a sikorki to wszystko lubią wiec szukają i zjadają.