Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:17, 05 gru 2012

Urszulla napisał(a)
Bogdziu czytałam wczoraj u Mariusza wątek i widzę Twoją radość......i bratnią duszę znalazłaś zgodnie ze swoją wielką pasją. Cieszę się z Tobą.

Ula bardzo się cieszę bo moja wiedza jest mała a przez pokazywanie zdjec ptaków zainteresowałam nimi sporo osób. Bardzo dużo z nich zaczęło nawet robic ptakom zdjecia i naturalne jest że będą się pojawiac nowe ptaki , nie zawsze je rozpoznam, albo nie bede miała o nich potrzebnych wiadomości., więc taki skarb jak ornitolog to radośc dla wszystkich którzy się ptakami interesują.Pozdrawiam Ulciu.
Bogdzia 17:22, 05 gru 2012

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,zdjęcia kowalika super! Ty zawsze potrafisz uchwycić coś ciekawego i pokazać to na fotkach U mnie w ogrodzie rządzą sikoreczki i wróbelki,ucztują na słoninie.Pojawiają się i sroki,ale nie widziałam jeszcze dzięcioła i sójek,w ubiegłym roku było ich sporo.Może jeszcze mnie odwiedzą

Jak zima zrobi się ostrzejsza to wszyscy się pojawią choc ja też mam wrażenie ze sójek jest u mnie mniej.To dla Ciebie jeszcze trzy zdjęcia z kowalikiem zazdrośnikiem w tle.

eliza3 17:23, 05 gru 2012

Witaj, dzięki Tobie też trafiłam do Mariusza i masz rację, że nasza wiedza o ptakach zapewne będzie większa. Zapewne będziecie się uzupełniać, a my będziemy się uczyć.
Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 17:35, 05 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Witaj, dzięki Tobie też trafiłam do Mariusza i masz rację, że nasza wiedza o ptakach zapewne będzie większa. Zapewne będziecie się uzupełniać, a my będziemy się uczyć.
Pozdrawiam serdecznie.

Elizko moim sukcesem jest że zainteresowałam parę osób na ogrodowisku ptakami, ich różnorodnoscią i urodą bo na ogół uważa się ze w Polsce ptaki nie są ciekawe ze względu głównie na kolory. bardzo się z tego cieszę ze już chyba nikt tak nie uważa ale wiedzę o ptakach Mariusz bedzie miał na pewno wiekszą i wszyscy na tym skorzystamy a ja jestem cała w skowronkach bo będzie można kogoś mądrego o wszystko zapytac.
eliza3 17:44, 05 gru 2012

Skoro już mowa o ptakach co to za ptaszek w czarnej czapeczce do Ciebie zawitał?
Bogdzia 17:50, 05 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Skoro już mowa o ptakach co to za ptaszek w czarnej czapeczce do Ciebie zawitał?

Chyba sikorka czarnoglówka ale trzeba by Mariusza zapytac bo bardzo podobna jest sikorka uboga inaczej nazywana szarytką, ale moim zdaniem czarnogłówka. Nie chcę już Mariusza pytac bo dzis mu nieźle głowę nazawracałam.
eliza3 17:57, 05 gru 2012

Piękna nazwa....czarnogłówka i bardzo pasuje do tego ślicznego ptaszka. Dziękuję i życzę miłego wieczoru
zbigniew_gazda 18:10, 05 gru 2012

Bożenko też sledze Wasze dyskusje o ptakach i się uczę. Zdjęcia piękne. A wiesz co że sójek też nie widzę tyle co w tamtym roku. Pozdrowienia.
Bogdzia 18:17, 05 gru 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko też sledze Wasze dyskusje o ptakach i się uczę. Zdjęcia piękne. A wiesz co że sójek też nie widzę tyle co w tamtym roku. Pozdrowienia.

To sympatyczny temat a teraz jeszcze okazało sie że Mariusz jest ornitologiem wiec nasze podkształcanie się w tym temacie będzie fachowe. No i Ty potwierdzasz że sójek jest mniej, u mnie o wiele mniej,niby to dobrze bo niszczą ptasie gniazda ale dobrze będzie tylko wtedy gdy zostanie zachowana równowaga , a swoją drogą to też piękne ptaki, a te ich niebieskie piórka magnetyzują oglądających.Dzięki ze zajrzałeś, bardzo mi miło.Pozdrawiam.
majkel0326 18:27, 05 gru 2012

Bożenko,dzięki Tobie poznaję ptaki i coraz bardziej zwracam uwagę co lata nad moją głową Kowalik zazdrośnik fajny