Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Milka 04:18, 30 maj 2019

Bogdzia napisał(a)

Kasiu obrywamy tylko rododendrony i to nie całe krzaki bo są juz za duze , za wysokie i za szerokie więc tylko tam gdzie sięgamy, azalii w wiekszosci nie obrywamy bo juz nam się nie chce ale jeden gatunek obrywamy wczesną wiosna bo w czasie kwitnienia ma te stare owocniki i fatalnie to wygląda, inne do wiosny pozbywaja sie owocników.Ja czasem tez jestem glonojadem, te widoki mnie cieszą.

I ja też już z tymi wielkimi mam problem z obrywaniem, nawet nie mam jak wejść, tak gęsto. A z azaliami ciężko idzie, więc tez nie usuwam, albo w późniejszym terminie nożyczkami ciacham.
Bogdzia 07:53, 30 maj 2019

Milka napisał(a)
I zachwyt zostawiam, piękne i wielkie rodki, co rok o tej porze budzi to mój zachwyt zadbane u ciebie na maksa, co się przekłada na pokaz, buziaki

Teraz to juz nie musisz sie moimi zachwycac bo masz piekne i dużo swoich. Macham Irenko.
Bogdzia 07:54, 30 maj 2019

Milka napisał(a)

I ja też już z tymi wielkimi mam problem z obrywaniem, nawet nie mam jak wejść, tak gęsto. A z azaliami ciężko idzie, więc tez nie usuwam, albo w późniejszym terminie nożyczkami ciacham.

Jak sie obrywa to jednak kwitnienia są lepsze ale przychodzi moment ze nie da sie juz oberwac.
Bogdzia 07:56, 30 maj 2019

Nikita napisał(a)
Bogdziu, remoncik i dzisiejsza imprazka skuteczie organizowały mi czas. Dopiero dziś mam chwilkę żeby wejść na forum i podziękować za wszystko weekendowe.
Rododendrony zrobiły ooooogromne wrażenie. Czasoumilacz czaka na kwitnienie Alfreda.
Buziaki dla Ciebie i eMa.

Fotka na pamiątkę

Alfred w tamtym roku kwitł mocno a w tym ma stosunkowo mało kwiatów, zdjecie wysłałam na telefon ale wyślę jeszcze lepsze bez deszczu.Czasoumilacz był smutny więc i mnie jest smutno.
Bogdzia 08:02, 30 maj 2019

zszywka napisał(a)
Pięknie u Ciebie
trochę z innej beczki ale jak miałam okazje przyjechać to oczarowały mnie Twoje serby i tym sposobem kupiłam 5 sztuk i zostaną luźnym żywopłotem

Bardzo mi sie serby podobają ale to bardzo wysokie drzewa weź to pod uwagę.U mnie większosc ptaków w nich gniazduje nawet te wielkie gołębie wpychają sie między gałęzie.
Bogdzia 08:03, 30 maj 2019

Dorota123 napisał(a)
Zostawiam swój zachwyt.

Dorotko to ja sie zachwyciłam Twoim avatarkiem, pięknie wyglądasz i absolutnie nie zmieniaj .
Bogdzia 08:03, 30 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bożenko jak oczka boleć przestana zapraszam Cię do mnie na mojego gościa do identyfikacji, jedno wiem to sowa, ale jaka?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/9663-ranczo-szmaragdowa-dolina-ii?page=586#post_5

Byłam , cudny puchacz.
Bogdzia 08:04, 30 maj 2019

Margarete napisał(a)

Żebyś wiedziała nic innego nie robię od rana do wieczora...o sorry w nocy też

Takim to dobrze.Pozdrówka .
Nikita 06:45, 31 maj 2019

Bogdzia napisał(a)

Alfred w tamtym roku kwitł mocno a w tym ma stosunkowo mało kwiatów, zdjecie wysłałam na telefon ale wyślę jeszcze lepsze bez deszczu.Czasoumilacz był smutny więc i mnie jest smutno.

A może masz zdjęcie Alfreda w pełnej krasie z ubiegłych lat? Czasoumilacz bardzo ciekaw jak wygladał.
Nie smuć się z powodu Czasoumilacza bo to przecież ból spuchniętej nogi skutecznie skradł uśmiech z jego twarzy.
Milka 07:15, 31 maj 2019

Bogdzia napisał(a)

Jak sie obrywa to jednak kwitnienia są lepsze ale przychodzi moment ze nie da sie juz oberwac.

Już zaczynam obrywać, wcześniejsze kończą i po deszczach jakoś zbrzydły szybko. Ale czy uda się wszystkie, chyba nie, bo z drabiny trzeba Calsap czyścić.