Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Gardenarium 18:38, 21 gru 2012

Moje ozdobne karmniki także podziobane już i pełno śmieci na trawniku i nasionek
A ja jeszcze nie mam choinki.

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 18:56, 21 gru 2012

...a mnie będzie bardzo smutno bez bajeczek.... bez oglądania kolejnych pięknych mieszkańców Rododendronowego.... i bez Ciebie Bożenko To żaden szantaż z mojej strony, po prostu piszę co myślę...
Mariusz 19:25, 21 gru 2012

U mnie kiepsko z fotografią ptaków, jak wracam z pracy jest już prawie ciemno, ale ukradkiem podpatruje ptaki w parku, pojawiają się Jery (tak jak u Ani asc w karmniku ), grubodzioby, gile, dzwońce, kwiczoły, kosy, kuropatwy, bażanty, sikory bogatki i modraszki, pełzacze, sójki oraz sierpówka, strzyżyk, rudzik, kowalik. Zalatuje myszołów zwyczajny oraz kruk.
Mariusz 19:25, 21 gru 2012

U mnie kiepsko z fotografią ptaków, jak wracam z pracy jest już prawie ciemno, ale ukradkiem podpatruje ptaki w parku, pojawiają się Jery (tak jak u Ani asc w karmniku ), grubodzioby, gile, dzwońce, kwiczoły, kosy, kuropatwy, bażanty, sikory bogatki i modraszki, pełzacze, sójki oraz sierpówka, strzyżyk, rudzik, kowalik. Zalatuje myszołów zwyczajny oraz kruk.
Madzenka 19:47, 21 gru 2012

Buuu buuu buuu a ja szantażuję płaczem! Bożenko wracaj! Buuu buuu buuu
gusiarz 20:27, 21 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
To już mój ostatni wpis na Ogrodowisku. Dziękuje Wszystkim osobom które przez ponad rok były mi życzliwe i odwiedzały mój wątek. Życzę Wam wszystkiego najlepszego.

Bogdziu - mrówki przeszły mi po plecach... serducho mi ścisnęło... Bogdziu - co się dzieje???
dajana 21:21, 21 gru 2012

Mariusz napisał(a)

Kochani, ja też tęsknię za Bożenką i też uważam, że forum bez Niej nie będzie już takie samo .
Też mam nadzieję, że jednak kiedyś znowu będzie z nami.
Daliśmy Bogdzi wiele sygnałów, że jest dla nas bardzo ważna, że jest jedną z Najważniejszych Osób na Ogrodowisku.
Bo to jest prawda. Dlatego nie powinniśmy wzbudzać w Bożence poczucia winy lub stosować szantażu emocjonalnego.

Bożenko, buziam
I tak zamierzam pokazać Ci moje ptaszki (jeśli jakieś zdecydują się wreszcie jadać w moim karmniku)

Jasne i zdrowe podejście, Bogdziu cokolwiek napiszę o ptakach, to wiedz, że z myślą o Tobie.
Zauważyłem dzisiaj, że śnieg jest jedną twardą skorupą którą trudno pokonać nogą, ptaki nie są w stanie same zdobywać pokarmu, do czasu odwilży musimy je intensywnie karmić. Pośród zabudowań kilkakrotnie pojawiły się głodne myszołowy, na fortach znalazłem dwa osłabione z głodu grubodzioby.
Zdechłych ptaków jeszcze nie widać. Sypmy dużo nasion, bażanty w tak zbitym śniegu są bez szans.

Robię to nieustannie Mariuszu, 6 kg samego słonecznika tygodniowo + inny pokarm Na płocie wisi co metr słonina powtykane jabłuszka a i orzechów nie żałuję .U mnie dzisiaj były dwa bażanty samce ale nie zdążyłam zrobić fotki Śniegu u mnie nie ma ale jest mróz a ptaszków bardzo dużo .ale nie są głodne U mnie mają jedzonka do woli ..Pozdrawiam
dajana 21:35, 21 gru 2012

asc napisał(a)
A wróble to takie czyściochy, ze mi sprzątają w karmnikach i wyrzucają wszystko co puste na zewnątrz.. ... nawet nie wiesz jaki syf narobiły na tarasie.. ale z M patrzyliśmy i się śmialiśmy na cały regulator..a on nas miał w nosie i za oknem robił świąteczne porządki I patrząc na tego wróbla.. pojechaliśmy po choinkę

U mnie już stos tego leży i tak sobie myślę Aniu ze chyba na mojej działce wyrośnie mi latem sam słonecznik he,he no może jeszcze kukurydza siemię ,mak ,nawet sezamu im sypnęłam Ogród się sam zasieje Pierwszy raz przyleciały do mnie dzisiaj też wróbelki,, nigdy wcześniej ich nie widziałam Ucieszyłam się bo przecież jest ich coraz mniej Ciekawe co jeszcze przyleci ..Śmieci się posprząta to nie problem .Choinkę będziesz miała żywą?
mira 21:55, 21 gru 2012

dajana napisał(a)

A wróble to takie czyściochy, ze mi sprzątają w karmnikach i wyrzucają wszystko co puste na zewnątrz.. ... nawet nie wiesz jaki syf narobiły na tarasie.. ale z M patrzyliśmy i się śmialiśmy na cały regulator..a on nas miał w nosie i za oknem robił świąteczne porządki I patrząc na tego wróbla.. pojechaliśmy po choinkę

U mnie już stos tego leży i tak sobie myślę Aniu ze chyba na mojej działce wyrośnie mi latem sam słonecznik he,he no może jeszcze kukurydza siemię ,mak ,nawet sezamu im sypnęłam Ogród się sam zasieje Pierwszy raz przyleciały do mnie dzisiaj też wróbelki,, nigdy wcześniej ich nie widziałam Ucieszyłam się bo przecież jest ich coraz mniej Ciekawe co jeszcze przyleci ..Śmieci się posprząta to nie problem .Choinkę będziesz miała żywą?

o jak dobrze że też tak macie bo już myślałam że tylko u mnie tak syfią - makabra , śnieg stopniał
i widać co narobiły, ale też widac jak nawożą
mira 21:58, 21 gru 2012

Bogdzia to Twój wątek
składam Tobie jako pierwszej życzenia

do kolejnego postu hej !