Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:57, 20 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Bogdziu, leżę sobie z lapkiem na kolanach w łóżku z małym Karolkiem obok. Mały nie chce spać i zerka na ekran. Jak pojawiły się u Ciebie zdjęcia ptaków z radością zaczął robić kwa kwa, więc niestety wiedzę ornitologiczną odziedziczył po mnie. Robert (Klamber) pisał u mnie o czyżykach i zaczynam rozumieć swojego M jak mi mówi, że wszystkie ciemne żurawki są takie same, bo różnice między tymi ptakami jakieś są, ale gdybyś za pierwszym razem napisała mi że to czyżyki, to swoje papużki tak bym nazywała
Pozdrawiam

Ewelinko wszystkiego mozna sie nauczyc i pewnie się nauczysz , no chyba ze coś innego bardziej Cię interesuje. Pozdrawiam.
monteverde 21:57, 20 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Toszka , Aniu Monte i Dajanko do was piszę razem bo prowadziłyście taką super ptaszkową rozmowę że jak przeczytałam to od rana mam dobry humor.Dzieki za tą rozmowę.Jeśli chodzi o karmę dla ptaków to jednak ziarno , tłuszcz (słonina itp) i jabłka są najlepsze. Kasze nie mogą za długo leżec bo zaczna sie psuc i wtedy sa już trucizną. U mnie postawowy pokarm to słonecznik orzechy , płatki owsiane , jabłka i słonina .Płatki w niezbyt dużej ilości ale powinny byc takie na sucho nie gotowane.Inne ziarna też mogą byc ale słonecznik to podstawa. Miłego dnia Wam życzę i jadę na zakupy bo juz jutro obchody dnia babci i dziadka. Trzeba i wnuczkom się przypodobac i coś dobrego przygotowac. Miłego dnia dla Wszystkich zaglądających.Zostawiam przystojnego grubodzioba.

Faktycznie piękny przystojniak udanego świętowania Bogdziu
Bogdzia 21:59, 20 sty 2013

monteverde napisał(a)

Toszka , Aniu Monte i Dajanko do was piszę razem bo prowadziłyście taką super ptaszkową rozmowę że jak przeczytałam to od rana mam dobry humor.Dzieki za tą rozmowę.Jeśli chodzi o karmę dla ptaków to jednak ziarno , tłuszcz (słonina itp) i jabłka są najlepsze. Kasze nie mogą za długo leżec bo zaczna sie psuc i wtedy sa już trucizną. U mnie postawowy pokarm to słonecznik orzechy , płatki owsiane , jabłka i słonina .Płatki w niezbyt dużej ilości ale powinny byc takie na sucho nie gotowane.Inne ziarna też mogą byc ale słonecznik to podstawa. Miłego dnia Wam życzę i jadę na zakupy bo juz jutro obchody dnia babci i dziadka. Trzeba i wnuczkom się przypodobac i coś dobrego przygotowac. Miłego dnia dla Wszystkich zaglądających.Zostawiam przystojnego grubodzioba.

Faktycznie piękny przystojniak udanego świętowania Bogdziu

To są prześliczne ptaki i trudno się nimi nie zachwycac. Pozdrawiam Aniu.
an_tre 21:59, 20 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Tak to z wnuków goszczenia i obowiązków zapomnienia, powstała śliczna bajeczka, bardzo pouczająca

Jak zobaczyłam taką niecodzienną sytuację to wszystko zostawiłam i robiłam zdjęcia ale że to duża odległośc to zdjęcia są jakie są. I tak dobrze ze są.Pozdrawiam Aniu.
nie mów tak, nie są wcale złe buziaki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 22:05, 20 sty 2013

an_tre napisał(a)

Tak to z wnuków goszczenia i obowiązków zapomnienia, powstała śliczna bajeczka, bardzo pouczająca

Jak zobaczyłam taką niecodzienną sytuację to wszystko zostawiłam i robiłam zdjęcia ale że to duża odległośc to zdjęcia są jakie są. I tak dobrze ze są.Pozdrawiam Aniu.
nie mów tak, nie są wcale złe buziaki

Ja się z nich cieszę ale nagród za takie nie dają. I dobrze. Dzięki Aniu za miłe słowa . I ja też buziaki przesyłam.
Welka 22:05, 20 sty 2013

Jest wiele dziedzin, z których nie byłam mocna (np.chemia), ale tak z życia codziennego to kompletnie nie znam się na markach samochodu (kiedyś wyszła mi honda hyundai) i ptaki właśnie, nazw samochodów niech M uczy Karolka, ja spróbuję choć z dwadzieścia najbardziej popularnych rozpoznawać, żebym głupot dzieciom nie opowiadała
Pozdrawiam
Bogdzia 22:11, 20 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Jest wiele dziedzin, z których nie byłam mocna (np.chemia), ale tak z życia codziennego to kompletnie nie znam się na markach samochodu (kiedyś wyszła mi honda hyundai) i ptaki właśnie, nazw samochodów niech M uczy Karolka, ja spróbuję choć z dwadzieścia najbardziej popularnych rozpoznawać, żebym głupot dzieciom nie opowiadała
Pozdrawiam

Dobrze mówisz . Fotografuj , potem będziemy mówic co to jest. Swoje ptaki najszybciej zapamietasz.
Welka 22:15, 20 sty 2013

Madzenka 22:46, 20 sty 2013

Witaj Bożenko. Płóz na śniegu po sankach nie zobaczyła ale pikne ptaszki i wiersz.

Chciałam dzisiaj na spacerze zrobic zdjęcie pieknemu czarnemu ptakowi z pomarańczowym dziobem. Nie zdązyłam. Powiedziałam M, że Bożenka na pewno by wiedziala jaki to ptak. Patrzę a u Ciebie jest napisane kos o juz nam 3 gatunki
Konstancja30 22:50, 20 sty 2013

uwielbiam ptasi festiwal u Ciebie i u Ani ... no i ten wiersz ... to jest bajka ...

na Święty Krzyż zapraszam ... tylko serniczka w klasztorze nie pozwolę Wam zjeść ... Adaś zrobi u nas ... tam tak czaruje natura długo ...