Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:41, 21 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, pozdrawiam. Sypie, sypie śnieg. Mamy w tym roku prawdziwą zimę. Ptaki z tego powodu chyba nie są zadowolone? Musimy im pomóc.

Tym latającym dośc łatwo pomóc ale najgorzej mają te polne takie jak bażanty , kuropatwy i przepiórki. One naprawdę mają głód.U mnie spadło ok 8cm nie jest źle.Pozdrawiam Bożenko.
Bogdzia 12:43, 21 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu...wszystkiego najlepszego z okazji święta

Dzisiaj...jak nosiłam drewno do kimka....to ptaki rojbrowały gdzieś w pobliżu.....czyżby symptomy wiosny

O tej porze już zaczynają się przemieszczac i więcej ich widac a jak był nasilony świergot to pewnie gdzieś stołówke miały.Niestety nie oznacza to zbliżającej sie wiosny , bo to normalne o tej porze zjawisko.
Bogdzia 12:44, 21 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)

Bożenko droga normalna jak w mieście ... 5 km od wzgórza pokazałam zdjęcie normalny kraj ... i nie było zimno ... ja rozpięłam kożuszek i nawet szalika nie miałam ... jak ktoś nie chce iść to może bryczką na samą górę albo samochodem ... ten efekt na gałęziach to szadź i śnieg ... ... a i rękawiczki miałam tylko chwilę ... a ja jestem rekordowy zmarzluch ...

dziś zawiozła nas tam przyjaciółka ... Adam siedział z tyłu ... kobieta prowadziła i to mało jeżdżąca samochodem ...

o rododendronowym marzymy od maja ... to pierwsze co zobaczyłam na ogrodowisku ...

Wiec w maju licze na nasze spotkanie u mnie . Ciebie odwiedzę przy jakiejs letniej okazji. Może byc?????

już tęsknię za majowym ogrodem ... a my zawsze gotowi na wizytę ... pozdrawiam

No to zaklepane , jesteśmy umówione i tylko czekamy na maj.
jotka 12:47, 21 sty 2013

Bogdziu, pozdrowienia wysyłam netem, bo pocztą byłoby gorzej. Ode mnie pewnie by wyszły, ale czy w obecnych warunkach pogodowych zajrzy do Ciebie listonosz to nie jestem pewna
agniecha973 12:47, 21 sty 2013

Pozdrowienia spod karmnika od podopiecznego rudzika. Melduję, że śniadanie zjadł i zimie się nie daje.

Bogdzia 12:52, 21 sty 2013

jotka napisał(a)
Bogdziu, pozdrowienia wysyłam netem, bo pocztą byłoby gorzej. Ode mnie pewnie by wyszły, ale czy w obecnych warunkach pogodowych zajrzy do Ciebie listonosz to nie jestem pewna

Netem szybciej niż pocztą ale nie jestem jeszcze zasypana pod dach a nawet wprost przeciwnie dziś z domu wyjeżdżalismy i wcale nie było źle. U mnie na ogół jest mało opadów i latem i zimą. Dzieki za pozdrowienia Jolu i równiez je Tobie przesyłam.
Bogdzia 12:56, 21 sty 2013

agniecha973 napisał(a)
Pozdrowienia spod karmnika od podopiecznego rudzika. Melduję, że śniadanie zjadł i zimie się nie daje.

Bardzo się cieszę z tej wiadomości ale nadal się bedę o niego martwic bo zapowiadaja mrozy, oby dał sobie jakoś radę i znalazł dobre schronienie bo o jedzenie Ty sie zatroszczysz. Śliczny jest. Dobrze z e jest u Ciebie a nie u mnie bo ja bym nocy nie przespała tylko myślała jak mu zimno a tak to myślę że u Ciebie cieplej niż u mnie . Mam nadzieję że jak tyle już wytrzymał to z Twoją pomocą nadal sobie poradzi.Pozdrawiam Agnieszko.
hanka_andrus 12:57, 21 sty 2013

Bożenko,ptaszków Tobie nie wysyłam,
swoich pupili masz pod dostatkiem,
ale podzielę się z Tobą i W. kwiatkiem!
Dużo zdrowia!

agniecha973 12:58, 21 sty 2013

Bogdziu, u nas na razie przyzwoicie z mrozem, w granicach -5 do -7 na razie. Ale masz rację, zapowiadają nawet u nas -18. Zobaczymy. Bądźmy dobrej myśli.
Pszczelarnia 13:02, 21 sty 2013

Bogdziu, bardzo chciałam posiąść te wiedzę tajemną ale to jakiś głębszy defekt jest. A ona tak potrzebna w życiu (VATy, procenty, faktury, kosztorysy, pomiary - wszystko co w domu potrzebne). Sprawy matematyczne załatwia mąż. Po raz kolejny w życiu wybrnęłam z problemu "matematycznego".
Ale matematyka to królowa nauk. Mój ŚP. profesor językoznawca był wybitnym matematykiem. Coś w tym jest.