Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:22, 26 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Waligóra cisy sadzi bez szemrania,
A na to wszystko ma oko i Hania,
Bo zmiany w ogrodzie i u niej są w cenie.
Cóż kiedy ostatnio modne u niej hasło:
Pada, zimno, to ja się dziś lenię.

Hanuś dzięki cudny!!! dziś już słonecznie i cieplej, więc leń chyba powoli mija?, o ile był
dla ciebie kwitnąca wiśnia, ale piękna jest o tej porze a niebo było ciemne, lało bez przerwy, kopanie roślin makabra, no ale musiałam, aby przestoju nie robić

Tusiala 12:24, 26 mar 2014

Piękny widok mimo zachmurzonego nieba
Milka 12:26, 26 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Już wiem co miałam napisać,, moje brunnery dopiero dostają listki.. są na max 2 cm..... ale reszta wygląda podobnie...... i forsycję masz wysoką do nieba

wyjątkowo szybko te brunery i kwitnienie też dzielę je sobie, ale pomysłu brak, gdzie wcisnąć, jednak one cieniolubne..
forsycję M. nie chce ciąć, więc niech sobie rośnie, połowa u sąsiada za murem, a razem z tamaryszkami i kaliną, fajnie wyglądają
Ania, popatrz, czyżby piers miał kwitnąć, tak wyglądało to u ciebie?
na pierwszym planie paulownia
Milka 12:48, 26 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Irenko czy nie za rzadko posadziłaś cisy? Roumiem, że ma być z nich niska obwodka? Posadziłabym je trochę gęściej i jednak od razu przycięła aby sie już w tym roku rozrastaly na boki.

Marzenko, zmierzyłam wczoraj, co 35 cm, czyli nie jest rzadko, rośliny się rozrosną, potrzebują czasu i miejsca..
z cięciem jeszcze nie wiem, może skoryguję ciut górę, choć czytałam i takie opinie hodowców, że cisy nie tnie się przez dwa lata, wiem, wygląda bałaganiarsko, ale dla roślin lepiej
przeczytałam cały wątek, więc chyba nie jest źle
https://ogrodowisko.pl/watek/556-zywoploty-strzyzone-z-cisa

Milka 12:54, 26 mar 2014

zbigniew_gazda napisał(a)

Cieszę się Irenko że się podoba. Pozdrawiam Waligórę i szacun za tyle ciężkiej pracy dla Was obojga.

Dziękujemy, a jak Waligórze się podobał
widok na ogólny rozgardiasz
Milka 12:58, 26 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Wielkie zmiany u Ciebie , podziwiam ze dajecie rade tyle zrobic w tym roku. Zmiany bardzo mi sie podobaja i cisy równiez. Pozdrówka.

Bożenko, no sama się dziwię, oby tylko było bo czasami bywa...zmienił stryjek siekierkę, na kijek
hanka_andrus 13:01, 26 mar 2014

Co raz to bardziej uroczo! A wiśnia-miodzio z twarożkiem! No po prostu cu-dow-nie! Dzięki!
Biorę na pulpit, mogę?
Milka 13:05, 26 mar 2014

monteverde napisał(a)
No jakie zmiany, cisów cała masa, a w środku cisowego murku zostawisz to co jest czy będzie co innego rosło? Irenko czyściec będzie wylegał na trawnik i każde koszenie to będzie przycinanie moje forsycje po przesadzeniu, ale u sąsiadki też pięknie kwitnie za to brunnera ma kwiatki listki dopiero się rozwijają pozdrówka

Aniu, to co w środku ulegnie zmianie, ale na razie jest totalny chaos, dołuję rośliny, gdzie się da, potem będę porządkować
o to mi chodzi właśnie z tymi czyśćcami, odpadnie mi za każdym razem poprawianie kantów
super, ze twoja cieszy u sąsiadki
Milka 13:08, 26 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wziela i wysłała a miałam wpaśc i zobaczyć rewolucję w domu i zagrodzie....

Byłaś tak zalatana, że żal mi cię było
Nadal czekam na ciebie, bo nawet nie dotknę się laurowiśni, bez praktycznych wskazówek z twojej strony, a że ja wzrokowiec, muszę to widzieć no i jeszcze domek obejrzysz i może coś mi podpowiesz
Milka 13:14, 26 mar 2014

agata19762 napisał(a)
Irenko wprowadziłaś duże zmiany w ogrodzie
deszcz fajnie Ci wszystko podlewa ....

Agatko, liczę ze przez ten deszcz, nie padną mi rośliny, oby...
stąd tez usuwam rośliny, nie wszystkie rozpoznaję, a potem jak cisy już będą posadzone, znowu z nimi tu wrócę, ale się nakopię

posadziliśmy tu drugą magnolię parasolowatą, tzn przesadziliśmy....oj, kiedy ja doczekam ich kwitnienia? nawóz dostały, a kwitną czerwiec- lipiec

http://majawogrodzie.tvn.pl/200,Magnolia-parasolowata,porada.html