Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:51, 26 mar 2014

Kondzio napisał(a)
No piękne zmiany alfą coraz lepiej hi hi hi

Ojej, jaka dobra wiadomość
te zmiany, to jednocześnie chaos i bałagan, nie wiem, jak przeżyją to moje rośliny, wszystko przesadzane, a na jesień, tak pięknie sobie sadziłam i wszystko ustawiałam wg gatunków, faktur i kolorów
Moja sunia pozdrawia was
betysia 11:52, 26 mar 2014

Pozdrowienia dla suni i dla ciebie Irenus, ...tak wiosennie tulisiam!!!!
Milka 11:58, 26 mar 2014

ana_art napisał(a)
Irenka żartownisia z Ciebie, 'efektu nie ma' hahahhaha
Prześliczne cisy kupiłaśjestem ciekawa w jakiej cenie, albo nie doczytałam albo przeoczyłam, będziesz nimi zasłaniać gazony?

Aniu, teraz mam totalny chaos, nie wiem czy nie straciłam lilie, bo wszystkie się jeszcze nie pokazały, a kopanie dołó pod cisy, mogło je uszkodzić, chyba mało co będzie w tym roku kwitnąć, chyba że okaże się inaczej...
cisy po 12 zł minus 10%; pod gazony nie, za ciasno się tam zrobi, tam je obrośnie bluszcz i inne rośliny..tak sobie życzy drugi ogrodnik
tu walczyłam, bo cycek likwidowany do linii prostej i muszę wszystko zabrać, najgorzej z różami, dziś M. chyba je wykopie, ale gdzie je dać, nie wiem.
i na tym drugim kawałku też wykopywanie, niestety nie do końca pamiętam, co tam miałam?
sadziłam byle gdzie, bez składu i ładu, aby tylko nie stracić roślin, a jak już będzie po, dopiero będę modyfikować.
Milka 11:58, 26 mar 2014

betysia napisał(a)
Pozdrowienia dla suni i dla ciebie Irenus, ...tak wiosennie tulisiam!!!!

Betysia, gdzieś ty nam przepadła!? miło cię widzieć, pozdrawiam
Milka 12:00, 26 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)
No, tak wielkich przemian się nie spodziewałam. Wyglądało na to, że tylko kosmetyczne zmiany Twojemu ogrodowi potrzebne, a tu totalny przewrót! Korzystny przewrót!

Na którymś ze zdjęć dostrzegłam przed letnim domkiem podstrzyżone jałowce? - świetnie wyglądają. A pamiętam pierwsze Twoje do nich przymiarki. Jakaż różnica!

Pamiętam Basiu pierwsze cięcie zrobiłam ja w kulkę, a to mój M. i podoba mi się
nie wiem, ile roślin przetrwa tę rewolucję, bo potem dopiero będę sensownie sadzić
Milka 12:00, 26 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ale zmiany
Cisy piękne kupiłaś

Gabrysiu, zdrowe i z pięknymi korzeniami
Milka 12:02, 26 mar 2014

ewsyg napisał(a)

Szybko robi się ładna kępa. Jak rośnie w dobrej glebie to się też rozsiewa. U mnie na piachu nie chce obdarować mnie nowymi siewkami. Mira też Ci proponuje jak się doczytałam. Ja mogę, ale dużo później dopiero jak będę przesadzała, to będzie raczej w lecie. Mój rośnie w specjalnie wykopanym dołku, żeby nie był taki wysoki, ciężko mi byłoby go ukopać, muszę wyjąć cały.

Ewa, to nie wykopuj, Mira mi da też wolałabym, aby nie był wysoki, jeszcze myślałam o tojeści, też by pasowała; może też dam tam brunerę, nie będzie mieć aż tak palącego słońca, może da radę
Kondzio 12:04, 26 mar 2014

Widze rewolucja ciąg dalszy bedzie pieknie
Milka 12:09, 26 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Myśli było 3 tysiące jak postów do nadrobienia.. ale wiersz Zbysia i Hani... jest najlepszy ...

Nie boisz sie, ze ten murek z cisa będzie za wysoki?? upilnujesz go na taka wysokość??

Wiersze nie do pobicia
Ania, ale optymistyczne pytanie, kiedy ten murek urośnie, będę się martwić....albo zmieniać nasadzenia w środku
no ale też te świerki i 2 rodzaje sosen, sadziłam jako 20 cm sadzonki, a dziś prawie do nieba
Milka 12:11, 26 mar 2014

Kondzio napisał(a)
Widze rewolucja ciąg dalszy bedzie pieknie

Kondziu, na razie jestem ciut zestrachana, wczoraj to aż płakac mi się chciało, jak te roślinki kopałam, oby przeżyły, bo deszcz w tym momencie był moim sprzymierzeńcem