Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:13, 26 maj 2014

Luki napisał(a)
Irenko cudny różaneczniki jednak twój kolejny różanecznik to nie helsinki tylko hachmann's charmant.
Mogę się powymądrzać bo u Bogdzi się nim zachwycałem i też takiego sobie kupiłem

Łukasz, fajną relację dałeś ze spotkania u Bożenki, miło było cię widzieć i dzielny byłeś, bo w mniejszości
....tak właśnie mam z tą ostatnią partią, totalnie pomieszali nazwy, dobrze, że choć zdrowe i pięknie kwitną i mega przyrosty
tu mam same Alfredy

do koloru róża
Milka 16:29, 26 maj 2014

Mirka napisał(a)
Irenko i mnie się podobają łubiny wlaśnie myślałam żeby nasiona kupić.Dzięki za pokazanie ich urody. Czy one się same też wysiewają? Pozdrawiam u mnie właśnie oberwanie chmury deszcz i ogromny wiatr o piorunach nie wspomnę bo się ogromnie bojam

Swoje wysiałam rok temu w czerwcu, w tym zakwitły, nie spodizewałam się, że one takie olbrzymy, nie mieszczą się w moich rabatach!
juz niektóre zawiązały nasiona, myślę, że jak ich nie usunę, będą siewki, ale te siewki pewnie w drugim roku zakwitną i potem już co rok bajka
...powiem ci, że u nas tez jakas niewyraźna pogoda, ciężka, pochmurnie, duszno, chyba będą burze..
trzymaj się dzielnie, nie bojaj
...a tu malutkie cisy, od niechcenia je wetknęłam i idą wszystkie, nawet przyrosty są, a takie maciupkie
i lawendy

i werbeny
Pszczelarnia 16:29, 26 maj 2014

Ireno, łał. Wszystko kwitnie. Kolor tej róży cudny - jak się nazywa (róża)?
Kasik 16:38, 26 maj 2014

Irenko u Ciebie to wygląda tak jakby ktoś tęczę posiał. cudownie. wszystko kwitnie i jest bajkowo.
Pokazywałaś rh Helsinki, ale wydaje mi się że to 'Hachmann's Charmant'

Takie trzy rosły u Bożenki, a ja też mam go w swym ogrodzie. Przepraszam, bo może się mylę, ale spoglądnij na zdjęcie a ja je potem usunę.
Buziaki

Ps. nie doczytałam, a tu już Łukasz podpowiedział pierwszy.
Milka 16:40, 26 maj 2014

Ewa, no problem w tym, że wszystko naraz kwitnie!!
ta róża ciemny fiolet, to Rahpsody Blue

a ten duet na tej rabacie tez lubię
limki, róża Chopin i powojnik Blue Angel, irysy granatowo-białe

i w pobliżu
fioletowe czosnki i jarząca hakone

Ewcia, trawka się przyjęłą, rośnie koło głów doniczkowych, pasuje , jak ulał, serdeczne dzięki
Milka 16:44, 26 maj 2014

Kasik napisał(a)
Irenko u Ciebie to wygląda tak jakby ktoś tęczę posiał. cudownie. wszystko kwitnie i jest bajkowo.
Pokazywałaś rh Helsinki, ale wydaje mi się że to 'Hachmann's Charmant'

Takie trzy rosły u Bożenki, a ja też mam go w swym ogrodzie. Przepraszam, bo może się mylę, ale spoglądnij na zdjęcie a ja je potem usunę.
Buziaki

Kasiu, naprawdę kolory szaleją i ...zaraz pokaz jaśminowców i żylistków, kolejny czad i pnąca hortensja zaczęła, chyba nie pamiętam, aby tak naraz wszystko było!
Masz rację, mój dokładnie tak wygląda! zamawialiśmy 5 Helsinki, a jest ten, ale najważniejsze, ze jest ładny
mam ich 5 czyli nie Helsinki, a Charmant
Kasik 16:46, 26 maj 2014

W bajkowym ogrodzie, bajkowe kwiaty. Dobrze, ze się pomylili, bo jest piękny.
Mój tez już kwitnie,.
Milka 16:53, 26 maj 2014

Czyli cieszymy się obie...znowu cały rok mus czekac, ale będą za to większe...ale kiedy, takie jak u Bożenki, ale miałaś frajdę z podziwiania
czekam na cynie i maki kanadyjskie, uff...udało się, ale cynie chyba slimaki podżerają, niech szybciej rusza w górę

wącham wiciokrzewy włoskie
Kondzio 17:02, 26 maj 2014

W zaczarowanym ogrodzie zaczarowane zdjecia pokazujesz macham i buziam was mocno hi hi hi ale mo sie napisało hi hi hi
Kasik 17:05, 26 maj 2014

Irenko- my byliśmy u Bożenki, potem pojechaliśmy do Pszczyny do Kasi, a potem jeszcze do Gosieńki do Buczkowic. Zlądowaliśmy do domku wczoraj, a prawie dzisiaj

To nie frajda, to przeżyte szczęśliwe dni. Z cudownymi ludźmi.