Irenko! Werbena z trawkami! Cud, miód i orzeszki! Buziam.
Irenko! Werbena z trawkami! Cud, miód i orzeszki! Buziam.
__
jakoś się udało teraz chyba to juz na stałe połączenie, bo werbena się sieje ile chce i oczywiście orliki
natomiast, jak skończy się sezon, trzeba wywalic stamtąd bukszpany, ostał się jeden zdrowy
i tak już te hakone i inne trawy takie wielkie, że ich nie widać, tylko zimą, chyba, że pokuszę się o kolejne, ale zielone, ale raczej nie...
takie były i ten się ostał, a reszta chyba z 15 takie, już 20 wykopane
Karola wielkie dzięki też mnie zachwyca, sucho, słonecznie, szuranie w liściach przyjemne, a liście u mnie od groma...zaczyna się, ale to fajna praca, nie wymaga myślenia, wręcz od niego odciąga..
już pokazuję, tu ona nawet dość w zbliżeniu i listki świeżutkie głogownika
tu ma słońce, jest ich tu około 15, a 2 sztuki na totalnej patelni testuję i około 10 w półcieniu i na suchym podłożu, potem mam ciekawe wnioski
pozdrawki
zachęcam do zakupu miłki, jest śliczna, fajnie się wybarwia
miskant Africa też ciekawie się wybarwia
turzyca Blue, u mnie drugi sezon, na razie mogę tylko powiedzieć, że po przesadzeniu do półcienia jest ładniejsza, błękitna
molinia zachwyca
Pogoda nam sprzyja dziś nawet kapało...ale i tak sucho, u mnie w lesie nie wykopiesz dołka, a muszę tam dać patyki hortensji, bo za rok już ruszą tam na dobre...
Oczywiście, ze hosty od Finki, po jednym roku urosły niesamowicie, to dobra odmiana, bo wytrzymała...a psiaki lubią ją podjadać
mój na słońcu, ale też ma ciut cienia, w innym miejscu też tak pół na pół i czerwony, a na zupełnej patelni jakoś niezbyt, nie wiem czy się sprawdzi, w razie co przeprowadzka w inne miejsce
skoro o trawach, mam miskanty Variegatus w różnych miejscach, ciut mnie denerwuje pokładanie się...ML o wiele fajniejszy a też rozjaśnia
Fireworks radzi sobie super na patelni
ambrowiec już się wybarwia
trawa pampasowa Ravena nadal nie zakwitła, czekam na kolejny rok
bo zebrinusy szaleją i pokarbowane kwiatostany wszędzie pokazują, ale osobny pokaz dam
za to Leoś i Rubrum, idealny duet