Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Dominika11 12:17, 10 paź 2015

Milka napisał(a)
dziękuję Dominiko działasz w ogrodzie, córcia zdrowa??
Dziękuję Irenko - tak córcia już chyba zdrowa, w poniedziałek czas do szkoły a ja do pracy Ja jak na ten sezon swoje prace zakończyłam , starczy jak na razie, w sumie muszę tylko pomalować drewniane doniczki i wsadzić cebulki, ale to spokojnie można robić w ciepełku
Milka 12:17, 10 paź 2015

ewsyg napisał(a)
Irenko, pokaż swoje astry - marcinki

Ostatnio dzieliłam taki mocno fioletowy, pełny...marniał mi, psy go tarmosiły; fajnie i szybko się ukorzeniają, czasami mączniak je łapie, ale nie w każdym miejscu i nie wiem, od czego to zależy.

koło domu mam niziutkie, z 20-30cm, jasny fioletowe, dopiero zaczynają, pewnie z powodu suszy, wszystkie jakby później kwitną

koło winogron taki, rok temu dzieliłam i sa nowe kępy, w przyszłości i tak do przesadzenia, bo będą zmiany budowlane
nie mam wysokich, wolę takie, bo się nie wykładają i nie ogołacają od dołu

ślimaki zżerają daliom kwiaty
Milka 12:18, 10 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
Dziękuję Irenko - tak córcia już chyba zdrowa, w poniedziałek czas do szkoły a ja do pracy Ja jak na ten sezon swoje prace zakończyłam , starczy jak na razie, w sumie muszę tylko pomalować drewniane doniczki i wsadzić cebulki, ale to spokojnie można robić w ciepełku

To dobra wiadomość
Po zimie z większą chęcią ruszymy w ogrody. Ja mam sporo do zrobienia, jak nie zdążę, to wiosną. Cebul mam około 1000, nie posadzone, ziemia jak skała.
Juzia 12:18, 10 paź 2015

A u Irenki lato jeszcze

Pozdrawiam!
Dominika11 12:23, 10 paź 2015

Milka napisał(a)

To dobra wiadomość
Po zimie z większą chęcią ruszymy w ogrody. Ja mam sporo do zrobienia, jak nie zdążę, to wiosną. Cebul mam około 1000, nie posadzone, ziemia jak skała.
ile !!!!!!!! oj dużo ale za to będzie pięknie wiosną
Faktycznie ziemia twarda jak skała u nas też, masakra, nie idzie wbić łopaty mama nadzieję, że może w końcu coś popada - tak zapowiadają chyba
Milka 12:26, 10 paź 2015

i dalej marcinki dla Ewy
nowe nabytki, niskie i pełne, aparat przekłamuje kolor, w rzeczywistości ładniejsze
Basilikum 12:28, 10 paź 2015

jak dzielilas winogron?? mi by sie przydalo wiecej krzaczkow, czyli rzynajmniej jeszcze jeden
Milka 12:30, 10 paź 2015

Juzia napisał(a)
A u Irenki lato jeszcze

Pozdrawiam!

Czytałam u Marzenki, że ciebie już mrozi
to pozdrawiam kwiatami

Milka 12:31, 10 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
ile !!!!!!!! oj dużo ale za to będzie pięknie wiosną
Faktycznie ziemia twarda jak skała u nas też, masakra, nie idzie wbić łopaty mama nadzieję, że może w końcu coś popada - tak zapowiadają chyba

Dużo było w poprzednich latach, po 2 tysiące, łapka bolała od sadzenia, a że nie wykopuje, co roku dosadzam. Zapowiadają u nas deszcze, ale ciągle bokiem idzie, chyba trzeba zlać ziemie i dopiero jakoś, 3 próby były, nieudane
Milka 12:32, 10 paź 2015

Basilikum napisał(a)
jak dzielilas winogron?? mi by sie przydalo wiecej krzaczkow, czyli rzynajmniej jeszcze jeden

Iza, dzieliłam marcinki, winogron mogę ci dać wiosną, dorosły krzew, jeśli zechcesz lub powtykam patyki teraz, może wiosną będą sadzonki, tak mi doradzał specjalista, bo ja zielona w tym