Ha, ha, plany faktycznie na kilka lat
Ta mała rządzi tą dużą...do momentu jak jej nie wkurzy, bo zaczyna gonić upierdliwą Misię
Zbysiu pozdrawiam noworocznie
No jakoś tak wyszło
róż mam dużo, nawet na jesień zmiany były, przesadzanie i po murze rozciągane badyle różane
ale tu miałam za dużo winogron, ciągły problem, co z tym dobrem robić, więc będzie mniej i będą róże, idealne warunki dla nich, będzie widok i zapach, ale muszą urosnąć, za niedługi czas i tak te łuki do likwidacji, więc znowu będzie przesadzanie róż i powojników
Nie wiem, jakie kolory
ale wiem, jakie mają być róże
zdrowe, mocne , ciągle kwitnące i pachnące, na razie na liście pewniak Aloha, potem Florentina i nie wiem co dalej, jeszcze 3 potrzeba.
Mają zarosnąć te łuki...a na to trzeba czasu
tu mam ładnie zarośnięte mury, ale te róże już 18 letnie
górą nie dosięgam, aby przyciąć, chyba od strony sąsiada trzeba
mahonia się szykuje
jarmuż z nowymi listkami zimno przetrwał
forsycja już mega pąki, ciut żółci można się dopatrzyć
a tu w płytkiej donicy ścięte werbeny
nie zdążyłam je wywalić
ciekawa jestem czy przeżyją, oddam komus
Irenko będę wyczekiwać razem z tobą wyczekiwać na kwiaty, bo tą pięknotkę mam na liście zakupów.
ten jest świetny, jeszcze je kupię
paulownia w tym czasie łysa i fajnie na niej opleciony
liście ma ciemne, taka czekolada
to mój top nr 1
i Rubens tez się sprawdza, dlatego 10 w innym miejscu dałam, pod mur
oprócz Rubensa mam tu Veronica Choice, Summer Snow i jakis jeszcze, ale kartki wcięło
Kilka ich kupiłam, ale małe były, bo trudno dostać, mimo to nie żałuję, bo jak już urosną...to będzie cudo. Na dodatek liście ma inne, śliczne.
kupuj, tylko szukaj ładnych okazów
pozdrawiam Aniu noworocznie