A tymczasem z przodu, po zimie rabata wygląda nieciekawie, zacząłem się martwić.
Powstaje druga cześć tarasu i w zamierzeniu rabata bylinowa - teściowa ma mieć bardziej swojsko i kwietnie. Nie czekając na dewelopera, który zaplanował ogrodzenie z siatki technicznej, zaczynam stawiać swoje. W planach ogrodowy bajer, co zobaczycie na następnych zdjęciach.
Co cieszy ruszyła również wysiana trawka, na moją rodzima glinę, położona została podsypka piach ze żwirem, na to ziemia + ziemia ogrodnicza.
W nowo postawionym murze - pierwsze testy ogrodowego bajerku
Który w zbliżeniu wygląda, jak na poniższym zdjęciu
Jak widać powstało również ogrodzenie, z którym wiąże się ciekawa historia. Projekt pochodzi z Kalifornii, który otrzymałem dzięki uprzejmości Petera A. Kirsch-Korffa, do którego napisałem zmęczony oglądaniem polskich projektów typu OBI style. Peter okazał się sympatycznym stolarzem, chętnie dzielącym się swoja wiedzą na temat stawiania płotów. A ma chłop całkiem fajne pomysły.
http://www.kirsch-korff.com/Pages/styles.htm
Nowo założona rabatka bylinowa zaczyna jakoś wyglądać, dając nadzieję że coś jednak z niej będzie

Niestety bukszpany (z prawej) umieszczone w donicach po zimie zaczynają umierać. Do dzisiaj pomimo zakupu drugiego kompletu, który tez niestety nie wytrzymał, nie wiem co im w tychże donicach szkodzi.