beta
18:09, 31 paź 2012
Witam
mam dla Was fajny przepis na małą "zachciewajkę" czekoladową
znalazłam go kilka lat temu w necie i zupełnie o nim zapomniałam, dziś postanowiłam sobie przypomnieć
przepis dość nietypowy i wykonanie też, gdyż wszystko robi się w kubeczku, a zajmuje to 5 min, no może 6
podaje przepis
W dużym kubeczku wymieszać 4 łyżki mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki cukru i 2 łyżki kakao (to dla tych z Was, którzy lubią naaaprawdę czekoladowo
, ja daję mniej, tak ok 1 i 1/2 łyżki). Potem wbić jajko i dobrze wymieszać. Dodać 3 łyżki oleju i 3 łyżki mleka, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. wstawić do mikrofali na 3 minuty na największą moc. Ciasto pięknie wyrasta i jest bardzo pyszne
można posypać cukrem pudrem

mam dla Was fajny przepis na małą "zachciewajkę" czekoladową

przepis dość nietypowy i wykonanie też, gdyż wszystko robi się w kubeczku, a zajmuje to 5 min, no może 6

podaje przepis

W dużym kubeczku wymieszać 4 łyżki mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki cukru i 2 łyżki kakao (to dla tych z Was, którzy lubią naaaprawdę czekoladowo

można posypać cukrem pudrem