Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przydomowy - Hosty

Ogród przydomowy - Hosty

Nikita 14:41, 04 sty 2014

Piękny ogród, coraz bardziej kolorowy się robi, a galeria host imponująca. Prawdziwy kolekcjoner z Ciebie. Na dzień dzisiejszy twoje hostowe królestwo jest już pewnie większe – chwal się! Ja też od pewnego czasu (dokładnie 2 lata temu) zakochałam się w hostach. Z twojej listy mam tylko 8 odmian: Pearl lake, Patriot, Fire and Ice, Stiletto, Frances Williams, Gold Standard, Earth Angel, Morning Light
Oprócz tych wymienionych mieszkają u mnie jeszcze: Blue Diamond, Lancifolia, White Christmas, Shny Penny, Chantilly Lace, Love Pat, White Feather i najładniejsza w mojej kolekcji Striptease. Mam też jedną bezimienną, odziedziczyłam ją w spadku razem z działką i nie mogę dojść co to za odmiana (prawdopodobnie jakaś bardzo stara)
Ja często zaglądam na strony: www.funkia.pl; www.funkie.pl; www.ogrodywodne.pl i oczywiście www.cebulekwiatowe.pl z Częstochowy (oni sprzedają kłącza i ruszają luty/marzec)
Może kiedyś, jak już się rozrosną nasze hosty to wymienimy się odmianami.
Będę na pewno zaglądała do ciebie. Pozdrawiam
PS. Azorek i kocurek – urocze
wojtas2101 23:15, 04 sty 2014

Witaj Nikita
Już nie mogę się doczekać kiedy będą wychodzic z ziemi pierwsze kły, jest trochę większe z powodu braku cienia postanowiłem że poeksperymentuje z trawami (nowa rabata). Widzę u Ciebie kilka interesujących odmian, dziękuje za linki do stron ale raczej wolę kupować stacjonarnie w okolicach Skierniewic, Częstochowy i Bielska. Pozdrawiam i zapraszam
Nikita 21:41, 05 sty 2014

Ja też przez internet jeszcze nie kupowałam. Dużo jeźdzę po kraju, to zawsze gdzieś się zatrzymam i coś nowego do ogrodu przytaszczę.
Wojtku, wiosny też doczekać się nie mogę, bo hosty teraz raczej małe reprezentacyjne. Pozdrawiam wieczorowo.
Nikita 21:55, 06 sty 2014

wojtas2101 napisał(a)
Witaj Nikita
Już nie mogę się doczekać kiedy będą wychodzic z ziemi pierwsze kły, jest trochę większe z powodu braku cienia postanowiłem że poeksperymentuje z trawami (nowa rabata). Widzę u Ciebie kilka interesujących odmian, dziękuje za linki do stron ale raczej wolę kupować stacjonarnie w okolicach Skierniewic, Częstochowy i Bielska. Pozdrawiam i zapraszam

A możesz mi dać dokładne namiary na te Skierniewice, Częstochowę i Bielsko. Zrobi się ciepło to może i ja podskoczę cosik kupić.
wojtas2101 09:22, 09 sty 2014

Nikita napisał(a)

A możesz mi dać dokładne namiary na te Skierniewice, Częstochowę i Bielsko. Zrobi się ciepło to może i ja podskoczę cosik kupić.

Napiszę Ci na priv.
Nikita 21:57, 10 sty 2014

Dzięki Wojtku, wiadomość na pw dotarła. Zaraz sobie wygoogluję i popatrzę. Jeszcze raz bardzo, bardzo dzięki. Pozdrawiam
wojtas2101 22:54, 10 sty 2014

Nikita napisał(a)
Dzięki Wojtku, wiadomość na pw dotarła. Zaraz sobie wygoogluję i popatrzę. Jeszcze raz bardzo, bardzo dzięki. Pozdrawiam

W wolnej chwili podeśle Ci jeszcze parę ciekawych linków.
Mag 13:26, 11 sty 2014

Piekne hosty i piekny ogrod. Jestem zauroczona Twoimi hostami oraz umiejetnoscia ladnego komponowania roslin. Slicznie, Wojtku.
Ja tez uwielbiam hosty i mam kilka odmian (najbardziej lubie polaczenie zieleni z bialym - Fire and Ice, Patriot, Minuteman), ale takiej kolekcji jak u Ciebie raczej nigdy nie bede miala, bo cienia w moim powstajacym ogrodzie jak na lekarstwo.
Czy moglabym proscic o jakies namiary na priv co do stacjonarnych sklepow w okolicy Skierniewic? Znam jedno miejsce w Sochaczewie, ale Ty pewnie tez, bo wlasciciel prowadzi rowniez sprzedaz wysylkowa.
Chyba duzo podrozujesz po Polsce, bo Czestochowa to duza odleglosc od Skierniewic.
Serdecznie pozdrawiam noworocznie milosnika host.
wojtas2101 23:05, 16 sty 2014

ROGÓW 2013
Kondzio 19:54, 29 sty 2014

O zaniedbałeś nas a tu wizytówkę robisz hi hi hi