Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

JulkAd 20:46, 05 mar 2013

Chyba i ja muszę do jakiegoś centrum jechać, bo mi narobiłaś ochoty na wiosenne kompozycje....
Magda70 20:47, 05 mar 2013

U nas w obi i castoramie jeszcze roślin nie ma żadnych...puchy. I jaka tu sprawiedliwość??

A i farba do desek do warzywnika przyszła...znaczy się kurier przytargał do pracy a ja z pracy...całe 20 litrów

A paniusie czytam, że inaugurację sezonu robią będę czekać na fotki
Gabisia 20:55, 05 mar 2013

O Boże, jakie fotki???
Myślałam, że to prywatne spotkanie...
Normalnie na fryzjera nie wyrabiam już

Buziaki!
Sebek 21:00, 05 mar 2013

Bez fotek nie macie co na forum wracać Zaszalałaś z zakupami - ja nawet nie ma kiedy zajrzeć czy już jakieś fajne są w sprzedaży....Choć wczoraj jak jechałem koło nowej kwiaciarni to przy samym chodniku były wystawione różności - na moje (nie?)szczęście jest tam zakaz zatrzymywania się Ale jestem nastawiony na zakupy z grupą krakowską
Magda70 21:01, 05 mar 2013

Gabisia napisał(a)
O Boże, jakie fotki???
Myślałam, że to prywatne spotkanie...
Normalnie na fryzjera nie wyrabiam już

Buziaki!

Ja ci dam "o Boże jakie fotki??"

Wy nie macie prywatnych spotkań Zakazane są

Buziaki
baraga1904 21:04, 05 mar 2013

...Madżenko...Ty juz masz bratki...? normalnie w szoku jestem... tez kcem....
Zeta 21:15, 05 mar 2013

Ojoj bratki już .....hmm u mnie ciągle biało ...no jaka to sprawiedliwość ????
Gdzie takie bratki można kupić ?????
Pszczelarnia 21:20, 05 mar 2013

Madżeno, jestem skuszona. Grabów jeszcze nie ma splecionych ale ja przybywam. Tylko kieszonkowe od M. muszę otrzymać.
Dobrze, że napisałaś o tych grabach, bo moje muszą zostać poddane zabiegom ogrodniczym. Cokolwiek to znaczy. Jeszcze nie wiem. Tzn. GAPa nie popełnię ale popieram takie tworzenie. W Oliwie jestem częściej, a tam te graby robią wrażenie, mimo że może lata niedopatrzeń mają za sobą. Ale u Ciebie grabom nic nie grozi.

Odniosę się do słońca - ono świeci blaskiem zimowym jeszcze. Tylko zapach w powietrzu inny. Ale światło zastanawiające. +11? Naprawdę?
Madzenka 21:57, 05 mar 2013

Moi Mili
W pobliskim markecie ku mojemu nieszczęściu full wypas bratków, stokrotek (nikt nie widział moich bialusich stokrotek?), prymulek i narcyzów.
W centrum ogrodniczym ZC jest już dostawa świeżych roślin - przepiekne laurowiśnie (nigdy takich wieeeelkich nie widziałm, musowo holenderskie), trzmieliny, pełno ziół, trzcinniki, kordyliny. Widziałm też magnolie w pąkach w przyzowitych cenach.
O donicach nie wspomnę.... Takie ktore mi się podobają od 300 do 1100 zł
Więc ku mojemu utrapieniu można już kupować.....

Ania zadała pytanie jak długo trzeba takie graby hodować? Wbrew pozorom myślę, że jeśli sie kupi już duże drzewa to takie długie pędy w dwa - trzy lata można bez jakiegokolwiek problemu uformowac. Ja sadziłam w ubiegłym roku w tym muszą byc już piękne, tylko w ciągu roku już raz zmieniłam koncepcję ...
Madzenka 21:58, 05 mar 2013

A dla Grupy Wroclawskiej - szczegółowe informacje nt spotkania wysyłam mailem. Jesli ktoś ma ochotę do nas dołączyć proszę o maila

W sobotę inauguracja wiosny w naszym bukszpanowie jak kiedyś nazwałyśmy Grupę Wrocławską