Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 20:46, 28 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Chyba tam po drugiej stronie faktycznie masz intymniej Zdjęcie powyżej rewelacyjne

Intymniej? Hmm sąsiad ma taras zaraz obok nas... więc w ubiegłym roku kanapy poszły na front ale posadziłam winobluszcze 3 szt na 6 m W tym roku zasłonią całą siatkę. Na wprost tarasu pole a z przodu dosyć daleko do ogrodzenia, po drodze dwie magnolie i rosnący grab jako przesłona.
Jutro pokażę próbę jaką zrobiłam na buku - krzyżowanie Buka ma zasłaniać pompę ciepła na garażu i całą bajzlownię, którą tam mam (kompostownik, dachówkę po budowie, nadmiar kostki granitowej, taczkę, stare donice...............)
Po weekendzie majowym ukrzyżuję graby przy ogrodzeniu Będą stanowiły przesłonę od strony ulicy
Madzenka 20:47, 28 kwi 2013

Sebek napisał(a)
Ten widok z szafirkami po prostu zachwycający - dzisiaj chyba leżałaś dla nas na ziemi w celu fotki tulipanów???

Żon leżał Masz rację niebieskich szafirków przyszłą wiosną będzie morze.... zwłaszcza, ze są tanie a widok zachwycający
Madzenka 20:50, 28 kwi 2013

Kasiek napisał(a)

Nawet najlepsza projektantka nie pomoze ,gdy gospodyni nie bedzie kochala swojego ogrodu U Ciebie te milosc widac przy kazdej roslinie

Kasiek zawsze twierdzę, że nowy dom powstał dla ogrodu Projekt był gotowy gdy szkielet domu stał i nie było ścian Czy Ty wiesz ile ja lat musiałam czekać na ten ogród? Całe 4 lata!!! A ja kocham wytarzać się w ziemi
JulkAd 20:51, 28 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Im wyżej szczepione tym droższe, na 1,5 m w ubiegłym roku po 75 zł były... Popatrzę u nas i dam znać

no ja rozumiem, że im wyżej to drożej, ale nie aż tyle....czekam na info w takim razie....
Loosiuu 20:51, 28 kwi 2013

I jest! magnoliowo, wiśniowo, tulipanowo, różanecznikowo, trawkowo, szafirkowo, wiśniowo, bukszpanowo....poprostu Madżenie ogrodnika!
Madzenka 20:52, 28 kwi 2013

giza napisał(a)
Dzięki Marzena za namiary na "metamorfozy" !
Poogladałam, jestem zachwycona i pełna optymizmu - wszak nie od razu Kraków zbudowano
Krótka piłka- zostawiam wątek- mam nadzieję, że za lat kilka będzie dla mnie miłą pamiątką i dziennikiem ogrodowych początków
A Wasze ogrody- piękne, przemyslane i zadbane oglądać dalej lecę- w końcu lepiej, by poprzeczka wysoko była, a co!

Giza o to chodzi. Forum ma motywować do zmian w ogrodzie Miłych metamorfoz, koniecznie wszystko dokumentuj.
Madzenka 20:53, 28 kwi 2013

Loosiuu napisał(a)
I jest! magnoliowo, wiśniowo, tulipanowo, różanecznikowo, trawkowo, szafirkowo, wiśniowo, bukszpanowo....poprostu Madżenie ogrodnika!

Madżenie ogrodnika
Madzenka 20:53, 28 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

no ja rozumiem, że im wyżej to drożej, ale nie aż tyle

Absolutnie drożyzna, nie kupuj, pissardi są tanie. Zaraz CI poszukam w necie
Masz Kulasa gdzieś koło siebie?
Enya73 20:56, 28 kwi 2013

Ja kupowałam pisardii z gołym korzeniem szczepioną na ok. 2 m za 35 zł u Żurka
Magda70 20:58, 28 kwi 2013

Nic nie napiszę o depresji...nic a nic....: