Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 08:24, 20 paź 2016

Malgosik napisał(a)
ładnie graby pożółkły
sadzonek hortensji gratuluję
wygląda na to, że przyginanie daje lepsze rezultaty niż wtykanie patyków w ziemię
ale czemu jesienią przyginałaś, kiedy rośliny idą spać?
zastanawiam się czy nie wystarczy wiosną

Małgosik, przyginałam jesienią bo akurat wtedy o tym pamiętałam. Wiosną mogłobyć różnie...mogłam zapomnieć i ściąć gałązki i wtedy znów mus rok czekać

I faktycznie...zdecydowanie lepszy efekt przyginania niż patyki. Mam i jedne i drugie...i widzę różnicę.
Magda70 08:30, 20 paź 2016

Johanka77 napisał(a)
Ale u Ciebie zjawiskowo! Uwielbiam Twój ogród!

Dziś mnie tak bolą plecy od roboty, że pomyślałam sobie - w nosie! Nie muszę mieć nadwzwyczajnego ogrodu, inni też nie mają...
Ale jak widzę Twój, to już mnie plecy nie bolą... A jak bolą, to myślę, że za mało, bo kiedy ja tak będę miała...?

oj...na plecy to Ty kochana lepiej uważaj

Ogród potrzebuje czasu. Czasu aby rośliny zdążyły się rozrosnąć.

Więc wyluzuj, nie daj się zwariować

gruba_dynia 08:30, 20 paź 2016

Magda, wielkie dzięki za info wyjeździe na Chelsea Flower Show. Z pewnością jeszcze o coś zapytam jak kupimy bilety na wystawę czyli jak będzie wiadomo że jedziemy
Magda70 08:31, 20 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
nie no jak ginala to i ja czekam

a na innego byś nie czekała?! No wiesz!

szt 12 będę sadzić ale one maluśkie są niestety...
Magda70 08:33, 20 paź 2016

eee_taam napisał(a)

co tam kopytnik ...napisz proszę co to za trawka jest? ...ładny kolor ma

No ale, że co? Kopytnik się pani nie podoba!? A on aż z poludnia kraju do mnie przywędrował

a trawka to carex everillo. W słońcu wcześniej rosła ale kiepsko więc wywaliłam w całkowity cień. I tu jej dobrze
Magda70 08:34, 20 paź 2016

gruba_dynia napisał(a)
Magda, wielkie dzięki za info wyjeździe na Chelsea Flower Show. Z pewnością jeszcze o coś zapytam jak kupimy bilety na wystawę czyli jak będzie wiadomo że jedziemy

a proszę bardzo
Pszczelarnia 09:27, 20 paź 2016

Poduchy lawendy urocze. I ten miskant szumiący przy tarasie. I prostota grabów i rozplenic. Dobrze wiedzieć, że 'Everillo' może rosnąć w cieniu całkowitym, bom właśnie posadziła.

Miło Cię widzieć.
atena35 09:36, 20 paź 2016

Magda ślicznie jest, nie widać że zaniedbane
Lubię do Ciebie zaglądać bo widzę wtedy co powinnam zrobić u siebie.
Selserię mam przyciętą, hortensje też przerzedziłam , zawilce na listę chciejstw wpisałam
A lawenda nie tłoczyła drugi raz????

Miłego dnia.
09:37, 20 paź 2016
kopytnik jak kopytnik zadarni co ma zadarnic i jeszcze wiecej przynajmniej ma liscie błyszczace to jego zaleta akurat

carex everillo - aaa to ona lubi wymarzac
Magda70 10:09, 20 paź 2016

eee_taam napisał(a)
kopytnik jak kopytnik zadarni co ma zadarnic i jeszcze wiecej przynajmniej ma liscie błyszczace to jego zaleta akurat

carex everillo - aaa to ona lubi wymarzac

tak, lubi podmarznąć ale i tak odbija później. U mnie trzeci sezon rośnie i teraz w takim miejscu, że nie przeszkadza mi to