Witaj Basiu
Oczywiście,że to aster lub chryzantema bylinowa.Różnica chyba polega na porze kwitnienia chryzantemy zakwitają dość późno,a te jak widać kwitną z hortensją ogrodową czyli wcześniej troszkę .
Nie mam 100% wiedzy ,ale w/g mnie to jest jakiś aster ...?
Ania ma podobne tylko żółte ja mam jeszcze chryzantemę bylinową białą kiedyś pokazywałam bo pierwszy raz kwitły dostałam ją od jednej pani z osiedla
Basia sezonu nie rozpoczęłam,ale muszę posprzątać po śniegu i zimie.Może uda mi się coś w weekend zrobić w tej sprawie.Natomiast winogron cięłam jesienią nie wiem czy pamiętasz?
Jaka jego kondycja? Jeszcze przed roślinami zdradliwa "Zośka" ,a to dopiero maj .U mnie w tym czasie najbardziej cierpią wrażliwsze rośliny.
Serdecznie Basieńka pozdrawiam.
Haniu ja wiem i czuję jak już ci pisałam twoją ,dobrą osóbkę obok mnie.
Co ma wisieć nie utonie Jestem dobrej myśli ,mam tyle na głowie,że nie mam czasu na siebie i tak nie stresuję się na maksa.Liczę,że to nic takiego,a jeśli... spojrzę temu prosto w oczy nie będę miała innego wyjścia
Wstępnie wydaje mi się,że pan przystojny profilaktycznie zaproponuje usunięcie,ale cicho liczę,że nie
Poczułam ten słodki zapach,piwonie są przecudowne
Ściskam mocno
Ania ty masz prawie identyczne żółte astry bylinowe.
Cynia oczywiście była na drugim zdjęciu w towarzystwie lobelii niebieskiej i pełnej różowej ...wypadła mi nazwa ...
Jakby się przydała to nie ma sprawy
Pszczółko to jest albo aster,albo chryzantema.
Trzeba by zapytać o to fachowca.To są starsze byliny i raczej w sklepach nie ma ich zbyt wiele ,żeby zapytać.Ja dokładnie nie pamiętam ,ale chyba kupiłam to na targu nie w ogrodniczym i stąd nie znam nazwy.Wdzięczna bylina jakby się nie nazywała
Ściskam Pszczółko skrzydełka zapracowane
Szczerze nie przepadam.Dopiero przekonałam się do nich kiedy zobaczyłam jaka jest ich gama barw tu na forum.Nie mam ich więc nie kwitną .Nie mam też miejsca,żeby jeszcze wcisnąć kolejny gatunek.
Podziwiam je tu i u sąsiadów
Pozdrawiam i ślę buziaka Marzenka2007