Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

boguslawa_ma... 16:42, 09 sty 2014

gaga napisał(a)
W tej chwili skończyłam spacer po Twojej działce łany kwiatów zachwycają ;u mnie nie jest tak kolorowo ale mam nadzieję że jest to do nadrobienia miejsca i chęci do pracy mam dużo zostało tylko kupować i sadzić i oczywiście pielęgnować .Widziałam na rabacie maki ,stały tak ślicznie prosto u mnie się pokładają ,pewnie leniuchy? Napisz proszę jak o nie dbasz?

Grażynko mój mak jest jednoroczny wysiewa się sam wogóle o niego nie dbam ,wschodzi sam ,przerywam żeby nie było go za dużo nigdy się nie pokłada nawet jak jest ulewa
Ja to mam mało miejsca i wszystko tak upycham
boguslawa_ma... 16:58, 09 sty 2014

janina_zawada napisał(a)
Moje pelargonie jeszcze nie ukorzenione bo jeszcze za wcześnie nie będę miała gdzie postawić doniczek z nimi ,.. zawsze się staram aby flancować już w szklarni , Chociaż w tamtym roku zima długo trwała i musiałam wszystko upychać w mieszkaniu ,teraz się nie śpieszę ..

Ja też tak mówiłam ale sąsiadka mi dała pare sadzonek pelargoni
zawitka 19:34, 09 sty 2014

Bogusiu już sadzisz werbenę to ta w białej doniczce ??/ Ja mam na górze hm hm też już zaczać ??
boguslawa_ma... 07:05, 10 sty 2014

zawitka napisał(a)
Bogusiu już sadzisz werbenę to ta w białej doniczce ??/ Ja mam na górze hm hm też już zaczać ??

Halinko małą sadzonkę przyniosłam w grudniu do domu z działki tak zobaczyć co z tego wyrośnie
A nasionka od ciebie wysieje w marcu do skrzyneczki na parapecie
Milka 14:21, 10 sty 2014

O wiosenne plany
A ja werbenę wprost do gruntu sieję, w upatrzonych miejscach; na razie ciepło i stare kępy zielone, ciekawa jestem, co dalej z nimi będzie
boguslawa_ma... 18:14, 10 sty 2014

irena_milek napisał(a)
O wiosenne plany
A ja werbenę wprost do gruntu sieję, w upatrzonych miejscach; na razie ciepło i stare kępy zielone, ciekawa jestem, co dalej z nimi będzie

To mówisz Irenko zeby prosto do gruntu,to tak zrobię,dzięki
zawitka 08:59, 11 sty 2014

Dziewczyny ---prosto do gruntu ,czynie będzie kwitła póżno i jak póżno to nasiona sie nie wytworzą bo ja swoje zbierałam w listopadzie ?????
Kindzia 11:19, 11 sty 2014

Wczoraj widziałam w sklepie cebulki tulipanów...już kiełkują. Ciekawe, co by z nimi było gdyby teraz sadzić...

Słoneczko świeci ostro, jak w marcu...

Buziolek
boguslawa_ma... 11:24, 11 sty 2014

Ja przed bożym narodzieniem sadziłam pojechałam po stroik na święta a kupiłam tulipany i krokusy po 10 gr.wsadziłam ziemia nie zmarznięta ,krokusy wyszły a tulipany siedzą w ziemi.
Jutro podobno ma być chłodniej.Jadę do Rept na odwiedziny,pospacerujemy trochę po parku.
A gdzie widziałaś takie cebulki?
.
Kindzia 11:33, 11 sty 2014

Po drodze wczoraj, chyba to Żory są, w Netto. Tulipany, żonkile na pewno. Reszty nie oglądałam.