Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

Agnieszka_B 17:02, 26 sie 2014

Ania_ogrodniczka napisał(a)
Bogusiu i drodzy odwiedzający, mam takie pytanie, mianowicie, po sezonie wakacyjnym w centralnym miejscu, po basenie rozporowym, na środku pięknej trawki powstała bardzo niewyjściowa dziura. Jest to miejsce przeznaczone na basen, ale teraz basen składamy. Myślicie, że dobrym pomysłem jest obsadzenie tego placu tulipanami, aby iosną powstał dywan tulipanowy, a przed nowym sezonem kąpielowym wykopanie cebulek? Nie wiem co zrobić z tym fantem? Jest sens bawić się w te cebulki, wiosną by było pięknie.

Dzisiaj kupiłam cebulek na wagę za 11zł /kg jeśli macie blisko carrefoura to teraz jest taka oferta.

Ja nie Bogusia co prawda, ale mogę powiedzić że jeśli wykopuje cebule to po zaschnięciu liści - zwykle to jest koniec czerwca , czasem nawet poczatek lipca. Pytanie w jakim okresie chcesz miec basen rozlozony, niektórzy juz w maju rozkładaja.
boguslawa_ma... 20:15, 26 sie 2014

Ania_ogrodniczka napisał(a)
Bogusiu i drodzy odwiedzający, mam takie pytanie, mianowicie, po sezonie wakacyjnym w centralnym miejscu, po basenie rozporowym, na środku pięknej trawki powstała bardzo niewyjściowa dziura. Jest to miejsce przeznaczone na basen, ale teraz basen składamy. Myślicie, że dobrym pomysłem jest obsadzenie tego placu tulipanami, aby iosną powstał dywan tulipanowy, a przed nowym sezonem kąpielowym wykopanie cebulek? Nie wiem co zrobić z tym fantem? Jest sens bawić się w te cebulki, wiosną by było pięknie.

Dzisiaj kupiłam cebulek na wagę za 11zł /kg jeśli macie blisko carrefoura to teraz jest taka oferta.

Myślę że dobry pomysł ja bym tych cebulek nie wykopywała tylko zostawiła w ziemi i postawiła basen no sama nie wiem,u mnie tylko trawa żółkła,ale doszła już do siebie.
Do carrfura mam blisko ale przysięgłam że nie kupię ani jednej cebulki i muszę trzymać się tej zasady.
barbara_kraj... 22:59, 26 sie 2014

Byłam, roślinki obejrzałam
Pozdrawiam
jagoda99 14:27, 27 sie 2014

Bogusiu pozdrawiam
zawitka 09:05, 28 sie 2014

Bigusiuto moja sosenka hodowana od małego Mam takę na działce już 29 letną .Kiedyś kupiłam synowi taką i mi się spodobala a chcę ją zagęszczać i tak praktykuję na niej Resztę u mnie
gierczusia 07:34, 29 sie 2014

Dzięki Wam Kobitki za info cebulkowe .. Bo ja się cały czas martwiłam że muszę je wykopywać a tak naprawdę to bym je chciała zostawić

Buziole
boguslawa_ma... 19:24, 31 sie 2014

zawitka napisał(a)
Bigusiuto moja sosenka hodowana od małego Mam takę na działce już 29 letną .Kiedyś kupiłam synowi taką i mi się spodobala a chcę ją zagęszczać i tak praktykuję na niej Resztę u mnie

Halinko a moja jest taka
boguslawa_ma... 19:33, 31 sie 2014

Dziś przeszły dwie burze po południu i trzeba było siedzieć w domu,
ale wczoraj cały dzień spędzilyśmy na działce ,powoli nadchodzi jesień
Ziemowity.

Chryzantema ,hort.dębowa przebarwia się

Tykwa
Donia72 19:56, 31 sie 2014

Bogusiu, tykwy fajoweA co się z nimi robi?
boguslawa_ma... 20:00, 31 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Bogusiu, tykwy fajoweA co się z nimi robi?

Sama nie wiem co zrobię, może coś wymyślę parę rozdam