Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

boguslawa_ma... 21:33, 17 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Jaki piękny bożykwiat! Nie jest popularny na O. i nawet w ogrodniczym sklepie nie uświadczysz. Przynajmniej u mnie.

Haniu kupiłam go w ubiegłym roku na wystawie kwiatów,bardzo mi się spodobał,przekwitł liście zasłchły i myślałam że po nim a on na wiosnę taką mi sprawił niespodziankę .
21:56, 17 maj 2017
hanka_andrus napisał(a)
Jaki piękny bożykwiat! Nie jest popularny na O. i nawet w ogrodniczym sklepie nie uświadczysz. Przynajmniej u mnie.

Gosia margaretka chyba ma na forum niepopularny bo nie komponuje sie z nowoczesnym minimalizmem

Bogusiu wszyscy mamy zapiernicz ..ale jeszcze chwilka i bedziemy spokojnie czekać do lata bo ogrody beda przygotowane na lato
hanka_andrus 22:28, 17 maj 2017

Tak Justynko, teraz wszyscy mamy zapiernicz! Taka kumulacja wiosenna! Zamiast stopniowo porządkować po zimie to wszystko naraz się spiętrzyło, i sianie, i pielenie, i przycinanie, i nowe nasadzenia. Ale damy radę!
zawitka 08:44, 18 maj 2017

On chyba jeszcze jest za mały jeżeli chcesz wyciąć pawia .Na pawia musi być duży i gęsty.Moje obydwa miały wielkość 50 na 50 cm zaraz Ci pokażę jakie to były krzewy>

To takie krzaczki nadają się do cięcia a zaraz poszukam krzaczka na kurkę
zawitka 08:49, 18 maj 2017

Tu chciałam krzesełko wycinać ale zrezygnowałam i już nieco mi zarosło.A kurkę to miałam dużo mniejszy krzak i z kulki wybrałam 2-3 gałązki na dziób i ogonzwiązałam i ich 2 lata nie cięłam natomiast formowałam kulkę na lekki owal .usuń zdjęcia jak śą nie potrzebne .
zawitka 08:53, 18 maj 2017

Twój krzaczek tnij i formuj go powoli żeby się zagęścił i urósł do wielkości jakiej chcesz mieć ptaka Jeszcze jest za niski i za bardzo rozczochrany przycinaj go ale w czerwcu to do jesieni się zagęści nieco
boguslawa_ma... 19:42, 18 maj 2017

zawitka napisał(a)
Twój krzaczek tnij i formuj go powoli żeby się zagęścił i urósł do wielkości jakiej chcesz mieć ptaka Jeszcze jest za niski i za bardzo rozczochrany przycinaj go ale w czerwcu to do jesieni się zagęści nieco

Halinko tak zrobię,nie usuwaj tych fotek.
boguslawa_ma... 19:44, 18 maj 2017

Dziś koniec pielenia,sadzenia i obcinania, jutro porządki i w sobotę wielkie otwarcie sezonu
hanka_andrus 20:18, 18 maj 2017

O to prawie jak u mnie. Bo ja otwieram sezon dla domowników i gości w niedzielę./
Miłego odpoczynku po pieleniu i porządkowaniu.
boguslawa_ma... 20:52, 18 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
O to prawie jak u mnie. Bo ja otwieram sezon dla domowników i gości w niedzielę./
Miłego odpoczynku po pieleniu i porządkowaniu.

Odpoczynek się przyda bo jestem padnięta ,najważniejsze że nareszcie jest pogoda