Danusiu

kolejny raz przekonałam się o Twojej mądrości w sprawach ogrodowych i postanowiłam za wszelką cenę zastosować się do Twojej rady i zrobić rysunki, bo ze zdjęć się nie da....
No i coś tam nieudolnie narysowałam, starałam się zachować odpowiednie proporcje i trzymać się skali. Nie wyszło mi to zbyt dokładnie, ale na razie chodzi tylko o ustalenie linii trawnika więc może takie rysunki wystarczą? Bardzo proszę wszystkich odwiedzających pomóżcie mi zaplanować trawnik i linie rabat. Możecie spojrzeć na mój ogród z innej perspektywy, możecie zobaczyć go inaczej niż ja, macie wiele pomysłów. Może z Waszą pomocą uda mi się zobaczyć mój ogród Waszymi oczyma i zaplanować w nim coś co będzie piękne

I już Wam dziękuję
Najpierw plan, który przedstawia to co jest teraz, Trawnik i sad tworzą jedną powierzchnię zaniedbanej i zachwaszczonej trawy. 1 to pompa abisyńska a pod nią zbiornik z deszczówką. Za pompą jest górka usypana z ziemi z wyokpu pod dom. Szarym kolorem zaznaczyłam kamienne ścieżki, brązowym istniejące rabaty, ciemny zielony to planowany trawnik, jasny zielony to będzie trawa w sadzie, ale już taka "niby łączka".
Projekt 1. Koło ujęcia wody z pompą pojawiły się schody na górkę i szary element, który będzie kamiennym wgłębnikiem. Po drugiej stronie rysunku ( w okolicach napisu Trawnik) na każdym rysunku jest linia, która pokazuje obecną linię rabaty z rododendronami, są już duże i trudno byłoby je przesadzić, więc przy projektowaniu muszę to brać pod uwagę.
Projekt 2
Projekt 3
Bardzo proszę o Wasze rady i komentarze i bardzo liczę na pomoc.