Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku » Edycja postu

W kamiennym kręgu od początku

LIDKA 22:46, 09 kwi 2026

Ania za przebiśniegi dziękuje. Mam kilka kępek i się powolutku rozrastają. Szukam cebulic teraz.
LIDKA 22:47, 09 kwi 2026

Bardzo wczesne masz tulipany.
Kordina 22:57, 09 kwi 2026

GorAna napisał(a)

Dziękuję bardzo ☺️
Dwa pojadą nawet do Siegen NRW☺️

Cała rodzinka ustawiła się do zdjęcia nieustannie podziwiam Twój kunszt i dokładność
Śliczne ci one
ElzbietaFranka 23:37, 09 kwi 2026

GorAna napisał(a)

Mirko, bardzo mnie one cieszą ☺️

Aniu przepiękne stado przebiśniegów. Jak wy to robicie, że takie kępy. Pewnie dużo lat i tak ładnie wyglądają. Moja sąsiadka posadziła kiedyś takie niebieskie chyba cebulica pod domem. Teraz to wygląda rewelacyjnie łany kwitnące.

Jeżeli chodzi o ciemierniki to na szczęście jak duże mrozy były to ciemierniki były przysypane śniegiem i ledwo z ziemi wychodziły. U nas było 35 cm śniegu.
W zeszłym roku u mnie tak zmarzły w lutym kwitły na przełomie końca lutego marca przyszedł mroz i kwiaty zmarzły.

Korzenie nie powinny zmarznąć może się odrodzą.

Jakie te twoje rękodzieło jest fajne. Masz parę aby tak dziergać. Mam wnuczkę ma 9 lat i dzierga na okrągło torebeczki różnych kształtów.

Pozdrawiam Aniu