Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów » Edycja postu

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 19:39, 22 cze 2015

gabriela_krajewska napisał(a)

Widzisz, Ty to masz szczęście Lawendy same Ci się rozmnażają. Ciekawa jestem czy moje już kwitną, ale późno dziś z pracy wróciłam, na deszcz się zanosi, więc nie jadę do ogrodu. Dopiero w środę się zobaczymy, ...w sensie ja i mój ogród

Pozdrowienia Gabrysiu

AnnaCh 20:46, 22 cze 2015

jolka napisał(a)

To te Twoje vanilki? Kiedy je sadziłaś? I jak Ci teraz wyglądają?
jolka 21:19, 22 cze 2015

AnnaCh napisał(a)

To te Twoje vanilki? Kiedy je sadziłaś? I jak Ci teraz wyglądają?

Anusia, tak, to moje vanilki. Sadziłam w okolicy połowy maja. I zwracam uwagę, że na tym zdjęciu vanilki są prawie niewidoczne, bo to w pierwszym rzędzie to rozchodniki, a vanilki są środkowym rzędzie, w tym co drzewa. W środę pojadę do ogrodu, to im pstryknę aktualną fotkę. Ogólnie nie są duże, ale pączusie mają
AnnaCh 21:26, 22 cze 2015

jolka napisał(a)
Anusia, tak, to moje vanilki. Sadziłam w okolicy połowy maja. I zwracam uwagę, że na tym zdjęciu vanilki są prawie niewidoczne, bo to w pierwszym rzędzie to rozchodniki, a vanilki są środkowym rzędzie, w tym co drzewa. W środę pojadę do ogrodu, to im pstryknę aktualną fotkę. Ogólnie nie są duże, ale pączusie mają

Tak, wiem, że to pierwsze to rozchodnik Czyli mamy vanilki mniej więcej podobne To czekam na fotkę porównawczą.
justajusta 22:21, 22 cze 2015

W jakich odstępach od siebie i od vanilek sadziłaś rozchodnika? Posadziłam 50cm od hortek i 40cm pomiędzy, nie wiem czy nie za gęsto.
Gabrysia_ 08:39, 23 cze 2015

jolka napisał(a)
A żywopłocik dziś machnęłam następny... malutki w zakątku platanowym
Mam za nim szałwię. Myślę sobie ... co ta szałwia taka niska w tym roku, w tamtym dużo wyższa była.
Jak ciachnęłam bukszpan z 15 cm, to mnie oświeciło skąd to zakłócenie proporcji

Cudnie wyszło,jak sie carexy rozrosną to będzie dopiero Bosko
Piękne zmiany ,wszystko fajnie rośnie!
Buziaki deszczowe zostawiam
Gabrysia_ 08:44, 23 cze 2015

jolka napisał(a)

:

Jolu co to za drzewka widać między hortensjami?...Amanogawy?...masz może fotkę całej tej rabaty od przodu?
iwka 09:02, 23 cze 2015

Czekam na fotkę tej rabaty, mamy przecież takie same Moje vanilki też malutkie ale pączki już mają
gabriela_kra... 09:59, 23 cze 2015

jolka napisał(a)

Widzisz, Ty to masz szczęście Lawendy same Ci się rozmnażają. Ciekawa jestem czy moje już kwitną, ale późno dziś z pracy wróciłam, na deszcz się zanosi, więc nie jadę do ogrodu. Dopiero w środę się zobaczymy, ...w sensie ja i mój ogród

Pozdrowienia Gabrysiu

Cóż,raz mi się zdarzyło więcej siewek na razie nie widziałam, więc może i ja będę się musiała nauczyć je rozmnażać.

U nas od soboty leje, z małymi przerwami co prawda, ale nie daje nic podziałać w ogrodzie, więc jestem uziemiona, ale chętnie obejrzę Twoja nowe zdjęcia - uwielbiam Twoja nasadzenia

Pozdrawiam
jolka 17:55, 23 cze 2015

justajusta napisał(a)
W jakich odstępach od siebie i od vanilek sadziłaś rozchodnika? Posadziłam 50cm od hortek i 40cm pomiędzy, nie wiem czy nie za gęsto.

Ja chyba mam podobnie jak TY, nie mierzyłam dokładnie, tylko dzieliłam na równe odstępy co miałam Najwyżej będziemy przesadzać Nie mogłam się u Ciebie dopatrzyć vanilkowej rabaty, wstawiaj fotki