Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów » Edycja postu

Ogród wśród pól i wiatrów

Toszka 17:53, 25 sie 2016

Proszę - 400 stuka
alis 17:59, 25 sie 2016

jolka napisał(a)

Hej Asia Dziękuję za miłe słówka Ja zanim trafiłam na O. w ogóle nie znałam wielu roślin, np. sztandarowej u mnie teraz limki. Bukszpany owszem, mam też w rodzinnym domu, w formie żywopłotka wzdłuż chodnika. One się łatwo ukorzeniają, więc spokojnie możesz sobie do wiosny naprodukować swoich sadzonek.

Ale też muszę stwierdzić, że niektóre rzeczy przejęłam bezkrytycznie, zafascynowana O., a dziś bym to zrobiła trochę inaczej ...

Pozdrawiam werbenowo

Heh, wczoraj po raz pierwszy (bez wyrzutów sumienia potraktowałam werbenę jak chwasta, tzn. powyrywałam tam, gdzie się za bardzo porozpychała i w kompost No cóż, taki los

Jejku jak cudnie! Może natrafię gdzieś na Twój ogród, będę przez weekend w małopolskim w okolicy Florynki i Grybowa
Kawa 21:19, 25 sie 2016

jolka napisał(a)
I informacja dla dziewczyn z moich terenów - w Auchan są naprawdę full wypaśne trawki różnych rodzajów:
od zieloności do brązowości. Byłam dziś korę sobie kupić i je oglądałam Bardzo ładne roślinki.

To co mus jechac?
Kawa 21:20, 25 sie 2016

Gratki na 400
m_gocha 22:11, 25 sie 2016

jolka napisał(a)
I informacja dla dziewczyn z moich terenów - w Auchan są naprawdę full wypaśne trawki różnych rodzajów:
od zieloności do brązowości. Byłam dziś korę sobie kupić i je oglądałam Bardzo ładne roślinki.
o kurczę, że też mnie nie ma na miejscu Może coś zostanie na następny tydzień A kupowałaś cebulowe w B. ? Dość dobre ceny i spory wybór
jolka 22:15, 25 sie 2016

amelia_b napisał(a)
Jolu ślicznie limki, ale wiesz co najfajniejszy to ten łan werbeny, daje równo po oczach

Amelcia, werbena pochłonęła wszystko Jest dwa razy większa od wanilek, prawie równa ze mną i ze szmaragdami Chyba będę ją musiała trochę przetrzebić w przyszłym roku, żeby mi destrukcyjnie na vanilki nie wpłynęła To jest namacalny ślad Danusi w moim ogrodzie, od niej dostałam pierwsze nasionka

jolka 22:19, 25 sie 2016

bata napisał(a)
Jolu ja znowu z pytaniem - w jakiej odległości sadziłaś od hortensji trawki i żurawki, ja ciągle walczę z rabatą pod oknem, dzisiaj przyszedł zamówiony przez internet miłorząb szczepiony - biedny, odpadło mu 10 listków, a i tak miał mało, wieczorem wkleję fotkę, może zajrzysz, spojrzysz czy coś z niego będzie

moje hosty w doniczkach (mam dwie ) też już żółkną, nie doczekały się miejsca na rabacie

Beatka, nie rozgaduję się tutaj, idę do Ciebie zobaczyć
Na pewno będzie pięknie, nie rób smutnej minki
jolka 22:24, 25 sie 2016

Toszka napisał(a)
Proszę - 400 stuka

taa, czas płynie, lata lecą
jolka 22:29, 25 sie 2016

alis napisał(a)
Jejku jak cudnie! Może natrafię gdzieś na Twój ogród, będę przez weekend w małopolskim w okolicy Florynki i Grybowa

Dzięki Alicja Sprawdziłam na google maps, z grybowa do mojego ogrodu 31 km, więc chyba Ci ciężko będzie natrafić Ciekawe w którą stronę będziesz się kierować wyjeżdżając z okolic grybowa? Bo jeśli na limanową, to będziesz naprawdę bardzo blisko mnie
jolka 22:31, 25 sie 2016

Kawa napisał(a)

To co mus jechac?

Kamisia, jak jesteś na kupnie trawkowych to sobie zerknij.
Naprawdę ładne roślinki Ale ja nic nie kupiłam. Kombinuję gdzie tu wrzosy wsadzić
I chyba jeszcze z 10 serbów posadzę w dolnej części ogrodu, muszę się jeszcze nad tym zastanowić