Fotki idę zobaczyć werbena różnie zimuje, ale na 100% się wysiewa w hurtowych ilościach. Ja ostatniej jesieni robiłam sadzonki wierzchołkowe, ale już nie będę robić, nie wierzę, że się nie wysieje Jakbyś chciała nasionka to Ci mogę wysłać, tylko się przypomnij jesienią. Już komuś obiecałam, na pewno zapomnę, więc proszę bardzo się przypomnieć Rozchodnik chętnie bym sobie biały kupiła, muszę popatrzeć po szkółkach, choć nie wiem jeszcze gdzie go wsadzę Kurczę, 100 cebul już kupiłaś, a ja nic Muszę zaglądnąć do B.
Z wrzosami nie mam doświadczenia, ale myślę, że mogą z niskimi cebulowymi fajnie wiosną wyglądać.
No dziś mi się udało zapolować na cebule, choć ciężko mi było coś wybrać. Z tulipanów dostępny był mój ubiegłoroczny asortyment, a więc elegant lady, upster czy queeny. No fajnie, ale chciałam coś nowego. W efekcie, po 10 minutach dumania wzięłam bez większego entuzjazmu tlipany Claudia.
A na samym samym końcu zobaczyłam jedną paczuszkę Doll's minuet
Entuzjazm mi wrócił momentalnie, objechałam okoliczne B., niestety nigdzie ich już nie znalazłam.
Może jeszcze rzucą..
Jola, cebulowe wykupione... Mnie się udało dorwać 4 paczki Queen of Night oraz 2 Doll's Minuet. 1 czosnek Mount Everest, dwie paczki czosnek ozdobny Cameleon oraz hiacynty Fondant. A to kropla w morzu potrzeb...
Trudno się dziwić. Cebulki ładnie, zdrowe i w dobrej cenie to ludzie szybko rozdrapali. Mi się udało trochę zdobyć bo oprócz tego co sama kupiłam to jeszcze siostra i dwie kuzynki dostały zadanie bojowe do wykonania
Ja widziałam niby sporo, ale nie chciałam brać tych samych co w ub roku. Strasznie mi się te Doll's spodobały, ale była jedna paczka chlip, chlip Długo oglądałam pomarańczowe, były chyba ze trzy rodzaje podobnych wysokością, ale w końcu nie wzięłam. Tyle, że ja nie mam jakiejś presji ilościowej, jak mi się spodoba to kupię, nic na siłę
Mnie się one bardzo podobały wiosną, polecam je Zaczęły na różowo, skończyły prawie na biało, kwitły bardzo długo i pięknie. Ciekawa jestem jak się zachowają do przyszłego roku.