Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów » Edycja postu

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 23:41, 25 sie 2016

bata napisał(a)
Jolu fotki już są, jak ponownie znajdziesz chwilkę to zajrzyj werbena zimuje, czy co roku od nowa trzeba sadzić ?
śliczne te łany u Ciebie, rozchodnik już mam ciachnięty od mamy
pisałyście o cebulach w Biedronce - ja kupiłam około 100 szt (8 szt w opakowaniu po 3.99), muszę jutro zrobić fotkę, teraz znaleźć tylko czas aby je posadzić, może starszego syna zagonię doczytałam, że myślisz o wrzosach - od kilku dni tez za mną chodzi taka myśl, tylko nie wiem co zrobić z nimi na wiosnę - przyciąć i co wtedy na rabacie

Fotki idę zobaczyć werbena różnie zimuje, ale na 100% się wysiewa w hurtowych ilościach. Ja ostatniej jesieni robiłam sadzonki wierzchołkowe, ale już nie będę robić, nie wierzę, że się nie wysieje Jakbyś chciała nasionka to Ci mogę wysłać, tylko się przypomnij jesienią. Już komuś obiecałam, na pewno zapomnę, więc proszę bardzo się przypomnieć Rozchodnik chętnie bym sobie biały kupiła, muszę popatrzeć po szkółkach, choć nie wiem jeszcze gdzie go wsadzę Kurczę, 100 cebul już kupiłaś, a ja nic Muszę zaglądnąć do B.

Z wrzosami nie mam doświadczenia, ale myślę, że mogą z niskimi cebulowymi fajnie wiosną wyglądać.
miko 08:35, 26 sie 2016

Witam serdecznie jestem tu od niedawna. Przeglądałam Twój wątek i bardzo podobają mi się Twoje rabaty z hortkami. Super Gratuluję
jolka 15:47, 26 sie 2016

miko napisał(a)
Witam serdecznie jestem tu od niedawna. Przeglądałam Twój wątek i bardzo podobają mi się Twoje rabaty z hortkami. Super Gratuluję

Hej miko Cieszy mnie,że się hortki podobają
Też je lubię, niech kwitną jak najdłużej, miśki moje

jolka 15:54, 26 sie 2016

No dziś mi się udało zapolować na cebule, choć ciężko mi było coś wybrać. Z tulipanów dostępny był mój ubiegłoroczny asortyment, a więc elegant lady, upster czy queeny. No fajnie, ale chciałam coś nowego. W efekcie, po 10 minutach dumania wzięłam bez większego entuzjazmu tlipany Claudia.

A na samym samym końcu zobaczyłam jedną paczuszkę Doll's minuet

Entuzjazm mi wrócił momentalnie, objechałam okoliczne B., niestety nigdzie ich już nie znalazłam.
Może jeszcze rzucą..

Marzenaka 17:11, 26 sie 2016

Jola, cebulowe wykupione... Mnie się udało dorwać 4 paczki Queen of Night oraz 2 Doll's Minuet. 1 czosnek Mount Everest, dwie paczki czosnek ozdobny Cameleon oraz hiacynty Fondant. A to kropla w morzu potrzeb...
BasiaLT 17:24, 26 sie 2016

Trudno się dziwić. Cebulki ładnie, zdrowe i w dobrej cenie to ludzie szybko rozdrapali. Mi się udało trochę zdobyć bo oprócz tego co sama kupiłam to jeszcze siostra i dwie kuzynki dostały zadanie bojowe do wykonania
MirellaB 17:39, 26 sie 2016

Oba rodzaje tulipanów miałam. Pięknie kwitły - będziesz zadowolona
Marzenaka 19:20, 26 sie 2016

Jola, a te elegant lady to te co niby na żółto sie przebarwiała? Bo też dumałam nad nimi i w końcu nie wzięłam.
jolka 21:40, 26 sie 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola, cebulowe wykupione... Mnie się udało dorwać 4 paczki Queen of Night oraz 2 Doll's Minuet. 1 czosnek Mount Everest, dwie paczki czosnek ozdobny Cameleon oraz hiacynty Fondant. A to kropla w morzu potrzeb...

Ja widziałam niby sporo, ale nie chciałam brać tych samych co w ub roku. Strasznie mi się te Doll's spodobały, ale była jedna paczka chlip, chlip Długo oglądałam pomarańczowe, były chyba ze trzy rodzaje podobnych wysokością, ale w końcu nie wzięłam. Tyle, że ja nie mam jakiejś presji ilościowej, jak mi się spodoba to kupię, nic na siłę

Marzenaka napisał(a)
Jola, a te elegant lady to te co niby na żółto sie przebarwiała? Bo też dumałam nad nimi i w końcu nie wzięłam.

Mnie się one bardzo podobały wiosną, polecam je Zaczęły na różowo, skończyły prawie na biało, kwitły bardzo długo i pięknie. Ciekawa jestem jak się zachowają do przyszłego roku.
jolka 21:43, 26 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Trudno się dziwić. Cebulki ładnie, zdrowe i w dobrej cenie to ludzie szybko rozdrapali. Mi się udało trochę zdobyć bo oprócz tego co sama kupiłam to jeszcze siostra i dwie kuzynki dostały zadanie bojowe do wykonania

No, ja nie mam takiego wsparcia niestety, muszę liczyć na siebie.
Byłam u Ciebie zobaczyć, co kupiłaś ale nic nie ma. Pokaż