Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów » Edycja postu

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:43, 30 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus Ty pracusiu ja cała sobotę odpoczywam, nic kompletnie nic nie zrobiłam,czekam na pogodę, nie mam zamiaru już więcej marznac na takim zimnie.

Paulinka, powiem CI że mnie samej też by się nie chciało na taki ziąb wychodzić.
Ale mój Tata się zapalił do roboty w sobotę, więc musiałam ten zapał wykorzystać.
jolka 21:46, 30 kwi 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola jak twoja lawenda? Moja fatalnie wygląda... Tylko niektóra puszcza zielone listeczki.

Marzenka, moja lawenda też wygląda źle. Niby żyje, puszcza pojedyncze zielone listki ale to nie jest to co być powinno! A parę krzaczków na pewno wypadło.
Toszka 22:01, 30 kwi 2017

Elinko, zazwyczaj kolcowój owocuje dopiero po 2-3 latach od posadzenia.

Jolu, nie jestem zaskoczona, że nie jesteś zadowolona z irgi.
Nie chcę wyskoczyć jak filip z konopii, ale przemyśl użycie w jakiejś sekwencji tawuł japońskich. One są niezawodne, niewymagające, niezmordowane i nie do zamordowania. Wiosną tylko przyciąć... albo i nie

Posadź liliowce 'Stella de Oro'. Też nie do zdarcia. Niski, ładnie przyrasta i co ważne kwitnie aż do mrozów.
Toszka 22:02, 30 kwi 2017

jolka napisał(a)

Marzenka, moja lawenda też wygląda źle. Niby żyje, puszcza pojedyncze zielone listki ale to nie jest to co być powinno! A parę krzaczków na pewno wypadło.

A kiedy ją ciełyście? Aby nie za wcześnie?
jolka 10:42, 01 maj 2017

Toszka napisał(a)
Jolu, nie jestem zaskoczona, że nie jesteś zadowolona z irgi. Nie chcę wyskoczyć jak filip z konopii, ale przemyśl użycie w jakiejś sekwencji tawuł japońskich. One są niezawodne, niewymagające, niezmordowane i nie do zamordowania. Wiosną tylko przyciąć... albo i niePosadź liliowce 'Stella de Oro'. Też nie do zdarcia. Niski, ładnie przyrasta i co ważne kwitnie aż do mrozów.

Toszko, nie jesteś zaskoczona... to trzeba było mnie wcześniej wezwać do opamiętania się Co do tawuł, to muszę powiedzieć, że już dawno o nich myślałam (nawet sobie ukorzeniłam trochę doniczek GoldFlame), żeby ich użyć jako niskiego żywopłotku, który będzie zamykał skarpę i jednocześnie oddzielał ją od części owocowej. I na 90% tak właśnie zrobię. O liliowcach nie myślałam, ale po tym co piszesz przemyślę temat.

Ma być dziś trochę cieplej chyba koło południa, to pstryknę jakieś fotki, żeby lepiej było myśleć.
jolka 10:44, 01 maj 2017

Toszka napisał(a)

Ja cięłam niedawno, po połowie kwietnia. I w większości żyła.
O ile ostatni mróz jej nie dobił, to może się jakoś pozbiera.
wrobelki 11:42, 01 maj 2017

Moja lawenda też marna, ale widać że odbija. Z tym, że ja zdecydowanie za wcześnie ścięłam bo w marcu. Dobrze, że żyje bo myślałam że ją uśmierciłam.
Marzenaka 19:31, 01 maj 2017

Toszka napisał(a)

Ja moją dopiero dziś... Może poprostu za późno?
Moniq 21:51, 01 maj 2017

Oj napracowałam sie Jolu. U mnie tez jakieś marne te rośliny, generalnie tulipany jakieś mniejsze, duzo wogóle nie wyszło.
Moja szklarnia jeszcze nie duszona. Moze uda sie w tym tygodniu.
Kawa 17:35, 02 maj 2017

gdzie to ciepło ja się pytam no gdzie....