Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 09:27, 11 lut 2017

mira napisał(a)
Kiedyś na drutach robiła każda babcia i dziewczyna - fajne to było ja lubiłam - czekam aż skończysz

a to teraz pękam z ciekawości, może będę umiała pomóc - piękne zdjęcia robisz, przykładasz się -fajnie bo mi stale się zapomina że trzeba się lepiej starać i nie pokazywać lipy

pozdrawiam

Do sweterka specjalnie się nie przykładałam, ma być nierówno - chciałam uzyskać 100% efekt ręcznej roboty. Gotowców mamy teraz pod dostatkiem, nie tak jak w latach 80.
yolka 09:28, 11 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Wymiękłam. Piękne i takie moje. Cudne kolory!

PS ja mam za sztywne ręce do drutów.

A przyszłam zobaczyć jezioro.

Dziękuję, cieszę się, że jezioro się spodobało, zapraszam
yolka 09:29, 11 lut 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ciekawy krój! No i ta cienka włóczka! Żmudna robota, ale rękawy już chyba zrobione, to wnet będzie finisz!
Myślałam, że na rybkę trafię, a tu zero podniety! Wiaderko okonków poproszę

Okonki z zimnej wody prawdziwy rarytas, sweterek skończony. pozdrawiam Haniu
yolka 09:30, 11 lut 2017

Ewik napisał(a)
Widoki jeziora cudne, jeszcze poproszę

Jeśli masz ochotę, "szadziowe" widoki są na s. 571
yolka 09:32, 11 lut 2017

anabuko1 napisał(a)
Jezioro pięknie pokazałaś, jak zwykle!!
Na drutach niestety nie robię

Ja robię od podstawówki - szaliki. Pierwszy sweter zrobiłam na zajęciach z budowy mostów (4 godz. nie szło wytrzymać, 2 godziny dla mostów i 2 dla sweterka)
yolka 09:35, 11 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że za ruty chwyciłaś To też sposób na długie wieczory i odpręża , można robić na drutach i marzyć o kolejnym sezoniePiękne masz te widoki nad jeziorem

U mnie to tylko to jezioro jest, pozatym równo - prawie jak na mazowszu druty pozwalają mi przetrwać do wiosny
yolka 09:39, 11 lut 2017

Wszystkim moim gościom, którym nie odpisałam osobiście (trochę mam zaległości) dziękuję i kwiatek zostawiam
Margerytka40 09:44, 11 lut 2017

Joluś sweterek ślicznie Ci wyszedł. Aż mi się szkoda zrobiło,że ja w tą zimę nic nie zrobiłam. No ale nie mam teraz głowy do tego. Przynajmniej dobrze wykorzystujesz nudny zimowy okres
Pozdrawiam cieplutko, u mnie dziś-10 i choć świeci słoneczko to ziąb dzisiaj bo do tego trochę wiatru.
yolka 10:01, 11 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Joluś sweterek ślicznie Ci wyszedł. Aż mi się szkoda zrobiło,że ja w tą zimę nic nie zrobiłam. No ale nie mam teraz głowy do tego. Przynajmniej dobrze wykorzystujesz nudny zimowy okres
Pozdrawiam cieplutko, u mnie dziś-10 i choć świeci słoneczko to ziąb dzisiaj bo do tego trochę wiatru.

U mnie pogoda podobna, choć wiatr wieje dość silny.
Sweterek zrobisz w przyszłym roku, teraz wiosna za progiem i werbenę trza siać, ja będę wysiewać w przyszły weekend
Margerytka40 10:13, 11 lut 2017

yolka napisał(a)

U mnie pogoda podobna, choć wiatr wieje dość silny.
Sweterek zrobisz w przyszłym roku, teraz wiosna za progiem i werbenę trza siać, ja będę wysiewać w przyszły weekend

Też już szykuję się do siania. Może w poniedziałek.