Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 19:42, 19 kwi 2017

Rumianka napisał(a)
O mamuńciu, jakie piękne kwiecie... i te w ogrodzie i te na kanapie...

O tych odrogowych pamiętam ale jak widzisz kanapowe zawirowania nie pozostawiają czasu na cokolwiek
yolka 19:44, 19 kwi 2017

Dorota123 napisał(a)
Wiosna u Ciebie rozgościła się na dobre, kwiatów w ogródku sporo już kwitnie. Szafirki obficie zakwitły, moje jeszcze się wahają. Widoku żurawi i świadomość, że są tak blisko zazdroszczę. W naszych rejonach nie ma tych ptaków.

Żurawie lubią mokradła i spokój. To bardzo płochliwe ptaki. szafirki w pełni, zimno więc dłużej nam nadzieję cieszyć się kwiatkami
yolka 19:47, 19 kwi 2017

Milka napisał(a)
3 muszkieterów miałaś pod opieką, śliczne chłopaczki
Ścieżki szafirkowe piękne, te białe u góry strzępiaste tulipki też
A jezioro i okolica, stale robi ogromne wrażenie
Jolu

tylko żeby tak nie p...ło
yolka 19:49, 19 kwi 2017

eda napisał(a)
a na te szarpańce to choruję miałam żółtego mocniejszy kolor i przesadziłam żeby się rozmnożyły i nie widzę ich ciekawe czy wyjdą

Ja najbardziej lubię gładkie, i takie było moje zamówienie,ale okazało się, że przyszło co innego
an_tre 19:49, 19 kwi 2017

Wpadnij do mnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
yolka 19:50, 19 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Ale fajne ujęcie tych żurawi.
Białe tulipanki piękne. I jak dużo ich masz. Szafirki w takiej większej ilości też robią wrażenie. Muszę sobie ich dosadzic.

Szafirki z białymi tulipanami mogłyby ładnie wyglądać
yolka 19:54, 19 kwi 2017

Margarete napisał(a)
Ujęcia żurawi cudne, fajnie masz z tym jeziorem...wiem, powtarzem sie ale...
Oby sie zechciały tylko zadomowic

Raczej małe szanse, jak poziom wody opadnie, rozlewisko prawie zniknie
yolka 19:59, 19 kwi 2017

Dzisiaj zimie rzuciłam rękawicę, a raczej szmatę...

anna_t 20:21, 19 kwi 2017

Jola śliczne szafirki! ja mam swoje w oczku w kostce od połnocy i jeszcze nie zakwitły...kiedy można je przesadzać?
jakie masz u siebie magnolie? jesli Renia mnie zabierze do Opatówka to planuje kupić szok obym nie wyszła na tym jak z rododendronami :/
i powiedz mi jeszcze kochana jak robiliście te płyty w żwirku? bo takie planuje na placyck wokół ogniska. na suchy beton?
yolka 20:28, 19 kwi 2017

anna_t napisał(a)
Jola śliczne szafirki! ja mam swoje w oczku w kostce od połnocy i jeszcze nie zakwitły...kiedy można je przesadzać?
jakie masz u siebie magnolie? jesli Renia mnie zabierze do Opatówka to planuje kupić szok obym nie wyszła na tym jak z rododendronami :/
i powiedz mi jeszcze kochana jak robiliście te płyty w żwirku? bo takie planuje na placyck wokół ogniska. na suchy beton?

Szafirki na jesieni mozna wykopać i rozdzielać cebulki, mnóstwo się koci tych cebulek. Magnolie mam Susan i Henry Kern i jeszcze małą gwiaździstą.
Płyty kładliśmy na około 8 cm warstwie ubitego piasku, czarna włóknina i płyty, Żwirku (kamyków)pomiędzy płytami nie polecam mimo włókniny ciągle jakieś zielsko tam wyrasta, a ponadto ciężko wybierać brudy z kamyków.Gdybym jeszcze raz robiła, byłaby regularna kostka granitowa lub trawa którą można by kosiarką kosić