Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 07:08, 03 cze 2014

Marzenko dzięki wielkie za pamięć. Hortki już posadzone, dałam właśnie taki torf jak piszesz.
A grabów nawet nie wstawiam bo nawet dla mnie- takiego laika ogrodowego na pierwszy rzut oka widać, że się nie przyjęły. Jesienią zakupię porządne sadzonki
aga_pe 09:26, 03 cze 2014

to będziemy razem sadzić graby

Co do hortek, to nie wiem czy pamiętasz, co pani Julia mówiła o glebie. U mnie piknie bujają a jakoś nie specjalnie przy nich biegam.

Surfinie posadzone,w sobotę pojechałam specjalnie po skrzyneczki, bo się okazało, że w domu była tylko jedna skrzynka. Reszta dostała chyba nóg
asiach 10:14, 03 cze 2014

Zielona napisał(a)
Paulinko... pisałam u siebie, ale chcę też u Ciebie. Dziękuję... Nie mam wiele... ale mam specjalnie dla Ciebie zrobione kilka minut temu fotki mojej pierwszej Eden Rose i kwitnących dereni... Taki bukiecik wdzięczności...

Czy ten dereń rośnie w cieniu?
Bo czytałam , że odpowiedni dla tej rosliny jest cień
Miłego dnia
AlicyaLK 12:00, 03 cze 2014

ja też mam nadzieję, że będę sadzić graby na jesieni

Asiu, ja pozwolę obie włączyć się do dyskusji o dereniach... ja mam cienisty ogród i były mi one polecane, więc chyba rosną w cieniu :
Margarete 23:09, 03 cze 2014

Paulinko - mam chyba u siebie na buku tri kolor ta nieszczęsną zdobniczkę...to taki białawy wełnisty nalot na lisciach ? i liscie troche zniekształcone ? mam tego buka juz z 5 -6 lat i nigdy niczego podobnego nie miałam. Co mi radzisz bo ty juz czegos próbowałas, czytałam u Marzeki i masz jakies wyrobione zdanie na temat skutecznści tych środków ?
polinka 07:47, 04 cze 2014

aga_pe napisał(a)
to będziemy razem sadzić graby

Co do hortek, to nie wiem czy pamiętasz, co pani Julia mówiła o glebie. U mnie piknie bujają a jakoś nie specjalnie przy nich biegam.

Surfinie posadzone,w sobotę pojechałam specjalnie po skrzyneczki, bo się okazało, że w domu była tylko jedna skrzynka. Reszta dostała chyba nóg

Pamiętam ale wiesz,że początkujący ogrodnik to przewrażliwiony
Ilość moich skrzyneczek też mnie zszokowała
polinka 07:50, 04 cze 2014

asiach napisał(a)

Czy ten dereń rośnie w cieniu?
Bo czytałam , że odpowiedni dla tej rosliny jest cień
Miłego dnia

Asiu, ten dereń u Marty ''Zielonej'' rośnie i trzeba się Jej zapytać bo ja nie mam pojęcia
polinka 07:51, 04 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)

Asiu, ja pozwolę obie włączyć się do dyskusji o dereniach... ja mam cienisty ogród i były mi one polecane, więc chyba rosną w cieniu :

To będzie grabowo. Zakochałam się w liściastych żywopłotach i najchętniej wywaliłabym wszystkie smaragdy
polinka 07:52, 04 cze 2014

Margarete napisał(a)
Paulinko - mam chyba u siebie na buku tri kolor ta nieszczęsną zdobniczkę...to taki białawy wełnisty nalot na lisciach ? i liscie troche zniekształcone ? mam tego buka juz z 5 -6 lat i nigdy niczego podobnego nie miałam. Co mi radzisz bo ty juz czegos próbowałas, czytałam u Marzeki i masz jakies wyrobione zdanie na temat skutecznści tych środków ?

Małgosiu odpowiem u Ciebie.
asiach 07:57, 04 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)

Dziękuję, a to pociągnę temat dalej cień, cieniowi nie równy i te warunki w cieniu bywają różne. U mnie oprócz cienia pod koronami drzew (a dokładnie pod świerkami) jest bardzo sucho - chyba te świerki wszystko wypijają (bo po opadach na trawniku jest grząsko od deszczu a pod iglakami, totalna susza. I tu moje następne pytanie czy Ty Alicjo i czy Ty Polinko macie w takich warunkach? Bo cień może np. być od budynku, gdzie nie ma korzeni i deszczy doleci.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies