Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Jagodaa 16:50, 13 cze 2014

Poli, przejrzałam ponownie wątek od a do z, wcześniej wpadałam anonimowo . To też dlatego, że zwykle "sidzę" w naszych ogrodach .

Podobało mi się u Ciebie od początku i myślałam, po co zmiany, jeśli jest tak ładnie? Jednak muszę przyznać, że super z tymi kulkami rabata wygląda i wszystko zrobiło się takie uporządkowane, poukładane. Placyk granitowy strasznie mi się podoba...
Zielona 19:12, 13 cze 2014

Paulina - a obciążyłaś donice na dnie? Włóż na samo dno jakieś kamienie polne, cegły - cokolwiek - bo silnie obciążone w wyższej partii pod wpływem wiatru mogą się przewrócić i zniszczyć.
Donia72 19:16, 13 cze 2014

I ja mam takie donice, tylko zielone i mniejsze Chyba takie albo podobne
polinka 20:29, 13 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Oplułam ekran na wieść o elektryku ... Donoszę ,że moja przyjaciółka ma bambusy normalnie posadzone w ogrodzie w gruncie .. Wieeelkie.. No i żyją ... Mogę dopytać o szczegóły jeśli zechcesz .. Okrywanie i takie tam

A donice są sliczne

I plizzzz zdjęcie zdobniczki i od razu beszczelnie poproszę o kopię u mnie

Ściskam

Elu poedukowałam się już trochę w bambusach i wiem, że są takie które zimują w ogrodzie ale one muszą być już dobrze ukorzenione tzn. kilka miesięcy muszą już rosnąć na stałym miejscu. U mnie bambusy mają być kategorycznie w donicach. Myślałam o zadołowaniu ich na zimę ale podobno raczej nie dadzą rady. Bambusy miały być już w tamtym roku ale nie miałam pomieszczenia do przechowywania ich zimą. Znalazłam miejsce i są bambusy w doniczkach
Zdjęcie zdobniczki zrobię jutro. Dziś kupiłam 5-ty preparat na to dziadostwo...
polinka 20:33, 13 cze 2014

gierczusia napisał(a)

Nasze czy emusiów ???

W tym przypadku wszystkich
M. poinformowany o planach lustrzanych Skakania z radości nie było ale zapewnienie o wykonaniu jest Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku się uda
polinka 20:33, 13 cze 2014

aga_pe napisał(a)
Polinka, a gdzie Tyś się wybrała na zakupy? Bo pewnie w okolicach takich cudów nie zobaczymy

Aga w Twoje strony rodzinne
polinka 20:38, 13 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Poli, przejrzałam ponownie wątek od a do z, wcześniej wpadałam anonimowo . To też dlatego, że zwykle "sidzę" w naszych ogrodach .

Podobało mi się u Ciebie od początku i myślałam, po co zmiany, jeśli jest tak ładnie? Jednak muszę przyznać, że super z tymi kulkami rabata wygląda i wszystko zrobiło się takie uporządkowane, poukładane. Placyk granitowy strasznie mi się podoba...

Jagoda, mam nadzieję, że tylko obrazki przejrzałaś i dużo czasu nie straciłaś bo u mnie więcej rozważań i pogaduszek niż ciekawych widoków

W kostce granitowej jestem zakochana, teraz okazuje się, że placyk troszkę za mały ale musiałabym kwiatuchy usuwać aby powiększyć a przy moim małym ogrodzie każdy metr na wagę złota
aga_pe 20:39, 13 cze 2014

o matko, pisz mi tu zaraz na priv. Siedzę właśnie u rodziców
polinka 20:40, 13 cze 2014

Zielona napisał(a)
Paulina - a obciążyłaś donice na dnie? Włóż na samo dno jakieś kamienie polne, cegły - cokolwiek - bo silnie obciążone w wyższej partii pod wpływem wiatru mogą się przewrócić i zniszczyć.

Martuś, dobrze, że czuwasz nademną Nie pomyślałam... Wczoraj na szybko wsadziłam jednego bambusa a dzisiaj biegałam z nimi po ogrodzie i szukałam dobrego miejsca
polinka 20:41, 13 cze 2014

Donia72 napisał(a)
I ja mam takie donice, tylko zielone i mniejsze Chyba takie albo podobne

I jak się sprawdzają? Zadowolona jesteś?