Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 17:11, 28 cze 2013

A to teraz już wiem skąd takie zainteresowanie ogrodnictwem. A ja pamiętam jak chodziliśmy na dyskoteki do Was Leśnicy zapraszali dziewczyny z zielonego liceum Tak, to były świetne czasy!
aga_pe 23:15, 28 cze 2013

polinka napisał(a)
Już mi troszkę przeszło Teraz na tapecie jest mój kształt ogrodu, wg niektórych ogród geometryczny nie pasuje do charakteru miejscowości w której mieszkam albo,że na takim kawałku to nie ma sensu nic sadzić bo i tak nie stworzę prawdziwego ogrodu

e....no. spisuj...toż to prawdziwe "mądrości"
Mnie tylko pytali, kiedy w końcu wyjdę z tego ogródka
aga_pe 23:18, 28 cze 2013

Topola napisał(a)
Cześć, wpadłem na re-wizytę. Jest mi tym bardziej miło, bo z Miliczem mam bardzo miłe wspomnienia z czasów szkolnych. 5 lat tu spędziłem w technikum Leśnym. Ogród na prawdę fajny. Ja też na początku chciałem mieć wszystko zrobione geometrycznie, ale jakoś potoczyło się inaczej. Jest super. Pozdrowienia dla Miliczan. Ach co to były za czasy.

zaraz się okaże, że wspólnych znajomych znajdziemy
pozdrawiam
polinka 13:23, 29 cze 2013

taa, mądrości- lepiej jeden z drugim popatrzyliby się na swoje ogródki

Jeszcze dwa tygodnie i będzie brama a więc skończą się mądrości
aga_pe 13:51, 29 cze 2013

polinka napisał(a)
taa, mądrości- lepiej jeden z drugim popatrzyliby się na swoje ogródki

Jeszcze dwa tygodnie i będzie brama a więc skończą się mądrości

zazdraszczam, u mnie płot "robi się" od dwóch lat. Co prawda brama jest
polinka 20:59, 29 cze 2013

aga_pe napisał(a)

zazdraszczam, u mnie płot "robi się" od dwóch lat. Co prawda brama jest

Jednak sobie poczekam na bramę Wracam dzisiaj z pracy, pełna entuzjazmu, że szkielet bramy stoi a tu zonk Tylko słupki wkopane... Następna sobota zajęta, póżniej coś tam,coś tam i będzie wrzesień. I na działce dalej bałagan
Czy ja się w końcu doczekam porządku, ładu i harmonii?
aga_pe 21:54, 29 cze 2013

kiedyś pewnie tak.....jak ja
Dzisiaj miałam tyle planów....może 1/3 w porywach 1/2 z tego zrobiłam. A gdzie reszta.
I ile razy wyjdę do ogrodu tyle samo dylematów. Dziś zastanawiałam się czym podsadzić ogromniastego cisa. Do wyboru rododendrony albo hortensje. Finanse przemawiają bardziej na rzecz hortek
No i traw mi trza dokupić. Tylko chyba zostaje giełda, bo jakoś w okolicznych szkółkach bida z trawami
polinka 22:05, 29 cze 2013

Trawy są w brico tzn. były tydzień temu ale ceny porażające. Ładne, duże, rozrosniete,że hej ale wszystkie po 19... Jak dla mnie to kosmiczna cena za trawkę. U Marszałka zauważyłam,że mają więcej roślin niż w podanej ofercie na stronie -może zadzwoń i się dopytaj Na krotoszyńskiej widziałam carexy ale nie znam ceny i nie wiem czy mają coś jeszcze.
Ja muszę przerobić część ogródka, bo mi psiak podgryza proso i co troszkę pójdzie do góry to znów podjedzone, a że przed prosem są żurawki to i te bidulki cały czas przydeptane. Rododendrony były na początku sezonu w biedronce po 19 zł.
Zaproszenie na kawkę nadal aktualne
aga_pe 22:30, 29 cze 2013

Rododendrony kupowałam za 15 zł, a hortensje za 8 zł - a muszę kupić ok. 8-10 szt.
Żurawki dziś przesadzałam, bo strasznie je przypalało. Mam nadzieję, że w nowym miejscu będzie im lepiej.
Na kawę wyrwę się, jak dzieciaki będą u dziadków. Młodego zawożę jutro, a z Julką muszę jeszcze kilka spraw w następnym tygodniu załatwić.
A planujesz jakoś teraz jechać do Średziny? Na razie do Marszałka nie będę dzwonić, muszę uzbierać większą sumę
Jakoś chyba będę musiała etapami zacząć robić ogród, bo wszystkiego od razu nie kupię, a tak przynajmniej będę widziała efekty w poszczególnych częściach ogrodu
Topola 23:02, 29 cze 2013

polinka napisał(a)
A to teraz już wiem skąd takie zainteresowanie ogrodnictwem. A ja pamiętam jak chodziliśmy na dyskoteki do Was Leśnicy zapraszali dziewczyny z zielonego liceum Tak, to były świetne czasy!

No faktycznie potwierdzam, tak właśnie było. Miło powspominać.