Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 10:16, 02 lut 2014

iwonadm napisał(a)
masz naprawdę piękną kolekcję, co jedne to ładniejsze ja kosaćce dostałam od znajomej jasnożółte i te syberyjskie

Bardzo je lubię, można powiedzieć pierwsze byliny wiosny, ładnie pachną i dość długo i okazale kwitną.
ewsyg 10:18, 02 lut 2014

an_tre napisał(a)

delikatne i śliczne

Też mi się podoba chyba dlatego, że jest taki delikatny. Zobaczymy co mi się jeszcze uda wyhodować, wiosną będę siała kolejne nasionka z tamtorocznego zapylania.
ewsyg 10:27, 02 lut 2014

kasiek napisał(a)
Ale irysy wyglądają cudnie w kępie! Masz przepiękne egzemplarze, co roku Ci tak kwitną?

Mnie się też bardzo podobają i szybko się rozrastają. W poprzednim roku nie kwitły mi trzy albo cztery a dwa lata temu to wszystkim paki kwiatowe przemarzły
Kindzia 12:36, 02 lut 2014

Ja z Bilskimi mam bardzo złe doświadczenia...nigdy więcej i zawsze będę przed nimi ostrzegać! Na dodatek niegrzeczni, żeby nie powiedzieć chamscy...

Kiedy po te irysy mamy jechać??? O matko, jaki ten cudny!!!

ewsyg 16:57, 02 lut 2014

Kindzia napisał(a)
Ja z Bilskimi mam bardzo złe doświadczenia...nigdy więcej i zawsze będę przed nimi ostrzegać! Na dodatek niegrzeczni, żeby nie powiedzieć chamscy...

Kiedy po te irysy mamy jechać??? O matko, jaki ten cudny!!!

Kasiu, kupowałam u nich raz przez internet i było wszystko ok. Jeżeli jest tak jak tu piszesz to ja miałam szczęście.

Tego kosaćca kupiłam u nas w centrum ogrodniczym w formie kłącza w woreczku, nazywa się RED ZINGER. Myślałam, że będzie bardziej czerwony, ale i tak jest ładny

Napisz proszę w czym Cię zawiedli Bilscy bo zastanawiam się nad zakupami u nich.
bogumila 21:35, 02 lut 2014

Oglądałam Twoje jeżówki...piękne odmiany Kilkuletnie czy pierwszy rok ?.Pozdrawiam.
ewsyg 21:53, 02 lut 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Oglądałam Twoje jeżówki...piękne odmiany Kilkuletnie czy pierwszy rok ?.Pozdrawiam.

Bogusiu, większość to jedno lub dwuletnie
Kindzia 09:28, 03 lut 2014

Piękny ten irys!!! W Starczy kupowałaś go może? Tam, gdzie jeżówki?

O Bilskich już pisałam, kiedyś był taki niepolecany wątek. Zresztą ta moja opinia o nich nie jest jedyna. Więcej dziewczyn miało z nimi takie doświadczenia.
Ze dwa lata temu to było. Przysłali mi zupełnie inne mieczyki i orliki. To było też tak wczesną wiosną, nie było jeszcze przecież widać jakie kwiaty dostałam. Potem, jak urosły wysłałam do nich reklamację ze zdjęciami zamówionych i kwitnących. Myślałam, że chociaż przeproszą. Skąd! Bardzo niegrzecznie mi odpisali, że to normalne, takie pomyłki, przy takich ilościach. Ale mnie wkurzyli...nawet na stronie szkółkarzy ich obsmarowałam...Nigdy więcej!
Tess 09:58, 03 lut 2014

Cześć Ewo To tak na wszelki wypadek, bo nie pamiętam, czy już tu kiedyś się ujawniałam.
Ja tez mam bardzo złe doswiadczenia.
Kiedyś poczytałam opinie o nich na alll..... (oczywiście, zrobiłam to po zakupie dopiero) i znalazłam trochę negatywów. Trochę tylko (nie pamiętam, ile ich było), bo ze zdumieniem odkryłam, jak B. rozprawiają się z negatywnymi komentarzami. Za negatyw dają negatyw!!! Niesłychane metody.
Juz samo to winno u potencjalnych klientów wzbudzić ostrożność.
Ja szczerze nie polecam tego sprzedawcy.
ewsyg 18:26, 03 lut 2014

Kasiu, Tereniu bardzo dziękuję za info o tych sprzedawcach, będę ostrożna.