Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

Agania 21:32, 14 mar 2014

Z pendulą mam przykre doświadczenia, ale u ciebie piaskownica na zakręcie więc się nie wahaj masz warunki dla buka stworzone
Ivvvona 21:34, 14 mar 2014

Ewo, ja mam buka tricolor malutkiego, szczepiony na wysokości ok. pół metra. Śliczny jest i szczepiony nie urośnie wielki. Niestety nie mam porządnego zdjęcia. Jak wypuści listki to go obfocę. Pozdrawiam
ewsyg 21:34, 14 mar 2014

Agania napisał(a)
Księżyc cudowny jutro u ciebie będzie pogoda praca wykonana, podziwiam

Jak mąż, po takiej wycince, mój trzyma uschnięte po zimie drzewa z nadzieją, że się odrodzą, mój by się wykończył, Mój eM na wszystko się nie zgadza, ja widzę jak roślina się zachowuje , chora to do wycięcia, bo zagraża innym gatunkom, a on mnie smaga, że zaniedbuję i nic mi nie chce potem kupować przynajmniej u was jest zrozumienie i w końcu na buka trzeba się zdecydować

Ha, ha, ha najwięcej mamy śliwy to teraz mus wędzarnie zrobić. Mój mąż kocha ciąć, zakupił sobie różnych piłek, ręcznych i spalinowych i tnie. Jak go poprosiłam żeby trochę świerka od dołu podciął żebym mogła tam przekopać to sama zobacz , tylko na jakieś dwa metry mi prześwit zrobił

ewsyg 21:49, 14 mar 2014

Agania napisał(a)
Z pendulą mam przykre doświadczenia, ale u ciebie piaskownica na zakręcie więc się nie wahaj masz warunki dla buka stworzone

Aguś to już nie piaskownia, tu jest ziemia super taka czarna próchnica

Nazwę ją " Skąpana w słońcu" Tak wyglądała jak ją pierwszy raz zobaczyłam i taka była moja pierwsza myśl
ewsyg 21:51, 14 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Ewo, ja mam buka tricolor malutkiego, szczepiony na wysokości ok. pół metra. Śliczny jest i szczepiony nie urośnie wielki. Niestety nie mam porządnego zdjęcia. Jak wypuści listki to go obfocę. Pozdrawiam

Iwonko, a ja czytałam, że one nawet jak są szczepione to rosną olbrzymie i że przeważnie tak je rozmnażają przez szczepienie. Też miałam nadzieję, że jak szczepiony to duży nie urośnie. Widocznie podkładka jest silnie rosnąca.
Ivvvona 21:57, 14 mar 2014

Ha, zobaczymy, mój na razie młodziutki. Mam wrażenie, że przez dwa lata nic nie urósł. Co prawda był przesadzany to może dlatego. Wolałabym, żeby nie urósł olbrzym
ewsyg 21:58, 14 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Ha, zobaczymy, mój na razie młodziutki. Mam wrażenie, że przez dwa lata nic nie urósł. Co prawda był przesadzany to może dlatego. Wolałabym, żeby nie urósł olbrzym

Jeżeli masz na tyle miejsca to niech rośnie Jego piękna nigdy nie za dużo
Ivvvona 22:07, 14 mar 2014

Moje tuje to szmaragdy. A buczek rośnie przed szmaragdami, na zdjęciu widoczny za jukką, tak że miejsca za dużo nie ma.
ewsyg 22:10, 14 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Moje tuje to szmaragdy. A buczek rośnie przed szmaragdami, na zdjęciu widoczny za jukką, tak że miejsca za dużo nie ma.

Byłam widziałam. Faktycznie póki co jest malutki
iwonaal 08:16, 15 mar 2014

Ewuniu mnóstwo zrobiliście, podziwiam. M akrobata. Nazwa nowego ogrodu też mi się bardzo podoba.