Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 15:28, 13 mar 2014

Agania napisał(a)
Coś zawsze stanie na drodze jak nie pogoda to inne okoliczności, ale nam optymizmu nie brakuje przyszły mi liliowce od Bilskich, będę sadzić nawet w deszczu, pytałaś o buki, każdy jeden jest piękny, fontanna jest kolumnowa i ma płaczącą formę, kompozycyjnie super wygląda, pendule są szczepione na pniu więc wolno rosną, tricolory, to duży kontrast w ogrodzie i dla złamania monotonii w ogrodzie jest odpowiednim akcentem i przyrasta dużo szybciej.

Ja mam b. Rohanii ma ząbkowane listki i też jest piękny, rośnie kolumnowo, Ewuś, wszystkie buki polecam, bo to zdrowe i piękne drzewa

Agatko, ten którego Ty masz też jest piękny Teraz mam niezły dylemat, który najpiękniejszy
Agania 18:33, 13 mar 2014

Jak się zdecydujesz i kupisz to daj mi znać i zobacz co dzisiaj wyhaczyłam w Obi
ewsyg 15:53, 14 mar 2014

Agania napisał(a)
Jak się zdecydujesz i kupisz to daj mi znać i zobacz co dzisiaj wyhaczyłam w Obi

Ten Twój buk ma listki podobne do mojej brzozy więc raczej nie będę powielać. Byłam u Ciebie i widziałam piękną magnolię. Też bym ją chciała
paniprzyroda 20:36, 14 mar 2014

Zaglądam regularnie wybrałaś buka? Pozdrawiam.
ewsyg 21:06, 14 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Zaglądam regularnie wybrałaś buka? Pozdrawiam.

Jeszcze nie
Agania 21:12, 14 mar 2014

To co z tym bukiem Ewo, może tricolor pomogę Ci z decyzją, chcesz purpurowego a może Dawick gold jest też cudny mam go i prawie o nim zapomniałam i dobrze rośnie....to najważniejsze, ja chciałabym , żeby tak mi rosły te leśne buki najpospolitsze

Purpurowy to: ) pendula lub fontanna

Pierwszy wolny prawie nie rośnie chyba, że kupiś za 1000 ca zł, fontanna rośnie u sąsiadki nie polecam, ale efektownie już wygląda
ewsyg 21:13, 14 mar 2014

Troszeczkę dzisiejszego dnia

Moje maliny

Męża tuja - już jej nie ma. miała chyba 12 m wysokości.

Agania 21:20, 14 mar 2014

Księżyc cudowny jutro u ciebie będzie pogoda praca wykonana, podziwiam

Jak mąż, po takiej wycince, mój trzyma uschnięte po zimie drzewa z nadzieją, że się odrodzą, mój by się wykończył, Mój eM na wszystko się nie zgadza, ja widzę jak roślina się zachowuje , chora to do wycięcia, bo zagraża innym gatunkom, a on mnie smaga, że zaniedbuję i nic mi nie chce potem kupować przynajmniej u was jest zrozumienie i w końcu na buka trzeba się zdecydować
ewsyg 21:26, 14 mar 2014

Agania napisał(a)
To co z tym bukiem Ewo, może tricolor pomogę Ci z decyzją, chcesz purpurowego a może Dawick gold jest też cudny mam go i prawie o nim zapomniałam i dobrze rośnie....to najważniejsze, ja chciałabym , żeby tak mi rosły te leśne buki najpospolitsze

Purpurowy to ) pendula lub fontanna

Pierwszy wolny prawie nie rośnie chyba, że kupiś za 1000 ca zł, fontanna rośnie u sąsiadki nie polecam, ale efektownie

Trikolor bardzo mi się podoba, lae on rośnie duży, ja muszę mieć coś niedużego. Obejrzę zaraz Dawick Gold, ale on zapewne od żółtego a ja chcę bordo.

Upatrzyłam już sklep gdzie będę kupować, ale tam jest dużo więcej roślinek które chcę mieć. Chcę jeszcze wiąz holenderski "WREDEI", Miłorząb japoński Gingko Biloba "Mariken" , fioletowy dereń świdwa , klon jawor 'Brilliantissimum' i inne

Agania 21:28, 14 mar 2014

A to masz zachciewajki w takim razie czekam na zakupy