Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 22:14, 30 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Mam buksiki
Nawet posadzone już Jutro we fryzjera się bawić będę

Pozdrówka

Byłam, widziałam, podziwiałam
Kindzia 22:17, 30 mar 2014

Już liczę ile jeżówek będę potrzebować I ostróżki niebieskie muszę dokupić ze trzy...
GorAna 22:21, 30 mar 2014

Ewciu, piekne szmaragdy....czy już zasadzone?
Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia
paniprzyroda 22:30, 30 mar 2014

Ewo, wyznaję zasadę, że w pierwszym roku po posadzeniu drzew i krzewów nie dokarmiam, dając im czas na ukorzenianie. W drugim roku jak najbardziej. Piszesz, że masz dobra ziemię. Dorzuciłabym kompostu pod korzeń i nie zasilała nawozami To tylko delikatna sugestia Pozdrawiam.
ewsyg 22:39, 30 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Już liczę ile jeżówek będę potrzebować I ostróżki niebieskie muszę dokupić ze trzy...

Kasiu, po jeżówki to chyba wcześniej się wybierzemy bo już wychodzą z ziemi.W Bylinowym Raju też mają ostróżki. U mnie na tej nowej działce też powychodziły ostróżki i będą różne kolory. Bardzo się cieszę, lubię ostróżki Widać, że poprzednia właścicielka lubiła kwiaty
ewsyg 22:40, 30 mar 2014

GorAna napisał(a)
Ewciu, piekne szmaragdy....czy już zasadzone?
Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia

Ani, jeszcze nie, dopiero teren szykuję Są w doniczkach to mogą czekać. Mus było brać teraz
ewsyg 22:43, 30 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Ewo, wyznaję zasadę, że w pierwszym roku po posadzeniu drzew i krzewów nie dokarmiam, dając im czas na ukorzenianie. W drugim roku jak najbardziej. Piszesz, że masz dobra ziemię. Dorzuciłabym kompostu pod korzeń i nie zasilała nawozami To tylko delikatna sugestia Pozdrawiam.

Zastanawiam się co z ph. Nawóz go dostosuje. To roślinki od początku prowadzone w doniczkach.

Mariola, od jutr zaczynam przebijać się przez gąszcz mapek, pozwoleń do rozbudowy domu
laurowisnia 10:49, 31 mar 2014

Nie wiem czy dobry dzień wybrałaś na sprawy urzędowe, ale może na przekór wszystko gładko pójdzie.
Szmaragdy ładnie się prezentują, rosną u Ciebie ostróżki, więc prawdopodobnie nie masz zbyt kwaśnej gleby i tujki będą dobrze rosły - tak jak Paniprzyroda nie daję nawozu w pierwszym roku pod rośliny.
ewsyg 13:00, 31 mar 2014

laurowisnia napisał(a)
Nie wiem czy dobry dzień wybrałaś na sprawy urzędowe, ale może na przekór wszystko gładko pójdzie.
Szmaragdy ładnie się prezentują, rosną u Ciebie ostróżki, więc prawdopodobnie nie masz zbyt kwaśnej gleby i tujki będą dobrze rosły - tak jak Paniprzyroda nie daję nawozu w pierwszym roku pod rośliny.

Sprawy urzędowe muszę dzisiaj załatwić bo dzisiaj mam wolne, od jutra znowu praca Część już załatwiłam.
ewsyg 13:08, 31 mar 2014

W między czasie załatwiania spraw urzędowych odwiedziłam co i przywiozłam trzy roślinki