Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat » Edycja postu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Netka 16:48, 10 mar 2014

Danusiu ( bo widzę, że się pojawiasz tu ) mogłabyś rzucić fachowym okiem na te dwa projekty rabat na końcu str.67 ? Będę wdzięczna za opinię
Netka 16:50, 10 mar 2014

A tu jeszcze wersja druga, ale z hortensjami ( Bobo ? ) na tyłach

Marcin89 18:21, 10 mar 2014

Dlaczego 2 drzewka szczepione na pniu? Koło siebie źle wyglądają. W grupach raczej sadzi się nieparzyście.
Luckaa 18:23, 10 mar 2014

Pytanie z innej beczki, w jakim programie robicie projekty?
Kanutka 19:18, 11 mar 2014

Luckaa napisał(a)
Pytanie z innej beczki, w jakim programie robicie projekty?

http://gardenpuzzle.pl/
beata_kulesza 18:18, 12 mar 2014

Hejka, witam wszystkich wiosennie i bardzo cieplutko bo u nas na kujawach to wiosna zawitała na dobre.Ja się z tego faktu bardzo cieszę bo w końcu można ruszyć do ogrodu i coś pogrzebać. Doradźcie mi proszę jak dokończyć tą rabatę. Zaczęłam ją tworzyć jesienią, miał to być taki azaliowo-magnoliowy kącik ale jest jeszcze trochę miejsca do zagospodarowania i nie wiem jak to uzupełnić. Wszelkie sugestie mile widziane Instrukcja do obrazka:
po środku dwie magnole ,ta z przodu to gwieźdźista
po lewej klon japoński czerwony
po prawej trzy azalie wielkokwiatowe
drzewko na pniu to wiśnia "kiku-shidare-zakura"
Marcin89 22:54, 12 mar 2014

Zupełnie nie wiem w jakim odczynie dobrze rosną magnolie. Ale na tej rabacie masz rośliny kwasolubne..to może by pójść w tym kierunku? Może jakieś wrzosowisko z kosodrzewiną i paroma berberysami o pionowym pokroju. W artykułach jest przepis na wrzosowisko.
gunia1990 09:25, 13 mar 2014

magnolia z tego co wiem potrzebuje lekko kwaśnej gleby, ale za to żyznej. Trzeba więc uważać, żeby w pobliżu nie było tzw. "wysysacza" może faktycznie pójść we wrzosy, azalie czy rododendrony a do tego wypełnic bylinami kwasolubnymi i trawami?
beata_kulesza 09:30, 13 mar 2014

No właśnie chciałabym stworzyć taki przytulny kącik z jakąś fajną ławeczką otoczoną kwiatami.Tylko brak koncepcji.
pagap 12:19, 13 mar 2014

Potrzebujemy Waszej pomocy, zaczęliśmy już małe przeróbki w ogrodzie, wywaliliśmy kamienie, bo nam już się znudziły natomiast zamieniliśmy je na podkłady, w środku chcemy wysypać jakimiś kamyczkami. Zastanawiamy się również co tu dosadzić żeby była taka kropka nad iii. Może macie jakieś pomysły?

przed po