A_gawa
11:15, 18 kwi 2020
Aniu, a czy masz swoje ulubione rośliny? Kolory? Kształty?
Zrób sobie listę roślin na początek. Nie spiesz się.
Jaki chcesz mieć styl w ogrodzie?
Znajdź zdjęcia i utwórz folder, a później się z tym prześpij.
Realizacje szefowej Ogrodowiska są boskie. Na pewno coś znajdziemy.
Nie jestem ogrodniczym guru, ale od kilkunastu lat walczę na mojej działce.
Czytałaś artykuły Danusi?
A to widziałaś? https://www.google.pl/search?q=gardenarium+ogrodowisko&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjnmuTc0fHoAhVkmIsKHXyABMcQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1600&bih=789#imgrc=ttNzL5AmpHHwqM
Przód rabaty, od strony Boulevardu widac od strony wejścia do posesji, z kolei od strony wypoczynkowej widać tylko Szmaragdy, Danicę, oliwnik i jeden cis.
Posadzone Brabanty, rozstaw co 70 cm, miały utworzyć zwarty szpaler ale chyba to się nie uda, zdaje się, że rosną za daleko od siebie. Za nimi bluszcz. Liście jesienią przebarwiają się na kolor czerwony i bordowy. Pomiędzy ławką a Brabantami jest 70 cm miejsca. Sadziłam cebulowe ale zdobiły tylko przez chwilę i były zasłonięte ławką. Trzeba tam coś co będzie od ławki wyższe, nie będzie bardzo szerokie żeby nie ogołociło brabantów. Robiłam różne przymiarki. Na wiosnę posadziłam hortensje, z myślą, że od strony tuj będę je podpierać by się na nie nie pokładały ale to i tak źle, bo kwiaty częściowo będą schowane za ławką, a częściowo będą leżały na ramionach siedzącego. Podoba mi się rozwiązanie Danusi, piętrowy żywopłot, nie pamiętam nazwy projektu ale zrobiłam zdjęcie więc je wkleję. Mogę?